רכיבים:
לבצק פריך:
2 כוסות קמח
180 גר' מחמאה
4 כפות סוכר
1 ביצה
3 כפות מים
למילוי:
6 תפוחים ירוקים קלופים
30 גר' מחמאה
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון
1/3 כוס קלבאדוס
3 חלמונים
1/2 מיכל ריץ' לבישול
1/3 כוס שקדים מולבנים טחונים גס
אופן הכנה:
בצק פריך:
שמים את החומרים במעבד מזון ומעבדים עד שהכל מתגבש לכדור.
מרפדים תבנית בקוטר 26 כולל שוליים ומניחים במקרר לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את הבצק במזלג ואופים 15 דקות.
מצננים.
מילוי:
חותכים את התפוחים לרבעים ,מנקים מליבות ופורסים לפיסות בגודל כ-2 ס"מ.
ממיסים במחבת את המחמאה, מוסיפים את התפוחים ל-2-3 דקות, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד כ-3 דקות, מוסיפים את הקלבאדוס וקליפת הלימון ומבשלים כ- 5 דקות.
מקררים מעט.
מניחים את התפוחים על התחתית, יוצקים את החלמונים המעורבים בריץ', מפזרים מעל את השקדים ואופים כ-30 דקות, עד שפני הטארט שחומים ויפים.
הערות:
המתכון המקורי ע"פ אהרוני הורסיה שלי - פרווה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה