יום רביעי, 19 בפברואר 2014

טארט תפוחים או אפרסקים

רכיבים: 

לבצק פריך:
300 גר' קמח
150 גר' חמאה קרה
70 גר' סוכר
2 חלמונים
1 כף מי קרח

למלית:
100 גר' שקדים מולבנים טחונים דק
100 גר' חמאה
100 גר' דבש
40 גר' קמח
1 ביצה
20 מ"ל אמרטו
8 תפוחי עץ או אפרסקים, קלופים וחתוכים לשישיות
ריבת משמש לזיגוג
 


אופן הכנה: 
במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר וחמאה לאבקה אחידה, מוסיפים חלמונים ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעה. לאחר שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומניחים בתבנית טארט.

מצננים 20 דקות ואופים אפייה עיוורת 20 דקות. מקררים.


לקרם שקדים:

במיקסר מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת עיסה אוורירית, מוסיפים את הביצה והאמרטו, לבסוף מקפלים פנימה קמח ושקדים מנופים.

מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק, מסדרים מעל את הפרי בצורה נאה בוזקים כף סוכר וכמה טיפות מיץ לימון.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35-45 דקות, עד אשר פני הטארט מזהיבים ויציבים למגע.

מזגגים בריבת משמש מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות , ומצננים לפני ההגשה.

הערות: 
ע"פ מתכון של שי עשהאל עם התאמות שלי.



אין תגובות:

פרסום תגובה