רכיבים:
8 שזיפים גדולים אדומים חצויים ל-2 ופרוסים לפרוסות דקות
לקלתית:
140 גר' קמח (כוס )
50 גר' שקדים טחונים
3 כפות סוכר
120 גר' מחמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לקרם שקדים:
150 גר' שקדים טחונים דק
100 גר' אבקת סוכר
2 כפות קמח
150 גר' מחמאה רכה
1 ביצה
להברשה:
ריבת מישמש
ברנדי
אופן הכנה:
קלתית:
לעבד את קמח השקדים והחמאה לתערובת פירורית.
להוסיף ביצה ולעבד קצרות עד שמתאחד.
לשטח לדיסק ולעטוף.
לצנן שעה.
לחמם תנור ל 200 מ"צ.
לרדד את הקלתית ולהדק לתבנית פאי 28 מתפרקת.
לנקב את התחתית במזלג.
לצנן במקפיא 10 דקות.
לאפות עד להזהבה קלה 15-18 דקות.
קרם שקדים:
להקציף מחמאה ואבקת סוכר.
להוסיף ביצה ולהקציף עד שמתאחד. להוסיף שקדים וקמח ולעבד לתערובת אחידה.
לצנן.
למרוח על הקלתית את קרם השקדים.
להניח על הקרם את פרוסות השזיפים.
לאפות ב 180 מ"צ כ- 25 דקות עד שהקרם מתייצב ומזהיב מעט.
למרוח בעזרת מברשת תערובת של ריבת מישמש וברנדי.
מזוגגת במלוא הדרה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה