יום רביעי, 19 בפברואר 2014

דואט מוסים שוקולד תפוז

השלוב המקודש
שוקולד ותפוז
בקינוח הנפלא שפה
לצורך הכנתו בפורמט המסויים הזה 
תזדקקו לשתי תבניות בגדלים שונים
השתמשתי בתבנית מוארכת ובתבניתקטנה במתאר של חצי עיגול
כפי שרואים בתמונה



מוס תפוזים:



4 חלמונים
200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
מיץ מארבעה תפוזים
50 מ"ל וודקה
100 גרם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד

מקציפים  את החלמונים עם הסוכר .

להרתיח את  מיץ התפוזים ,לקרר מעט את המיץ

ולהוסיף אותו לחלמונים תוך כדי הקצפה. להוסיף את גרידת הלימון.

להקציף את השמנת המתוקה.

לקפל לחלמונים את השמנת המתוקה המוקצפת 

להעביר לתבנית מצופה בנילון נצמד ולהקפיא

לאחר 24 שעות המוס קפוא וניתן לשליפה מהתבנית


מוס שוקולד:

הרכיבים:
300 גר' שוקולד מריר
4 ביצים מופרדות
1 כף קפה נמס
2כפות ברנדי
2 כפות סוכר
2 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה:
300 גר' שוקולד להמיס
להוסיף 4 חלמונים וכף קפה נמס
לערבב במהירות
כן,זה מתקשה, אך אל דאגה

4 חלבונים להקציף לקצף מבריק עם 2 כפות סוכר

להוסיף 2-3 כפות מהקצף לשוקולד המומס, לערבב היטב במהירות, להוסיף את הברנדי
כעת עיסת השוקולד קלילה יותר וניתן לאחדה עם שארית קצף החלבונים

להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר
לאחד עם קציפת השוקולד

לצקת כמה כפות מהמוס לתבנית מצופה בנילון נצמד ולשלוח למקפיא

כשהמוס בתחתית קפוא ניתן לשלוף את מוס התפוזים ולהניח בתבנית ע"פ מוס השוקולד

לצקת את שארית מוס השוקולד

מסביב למוס הקפוא

לשלוח למקפיא








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה