השלוב המקודש
שוקולד ותפוז
בקינוח הנפלא שפה
לצורך הכנתו בפורמט המסויים הזה
תזדקקו לשתי תבניות בגדלים שונים
השתמשתי בתבנית מוארכת ובתבניתקטנה במתאר של חצי עיגול
כפי שרואים בתמונה
מוס תפוזים:
4 חלמונים
200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
מיץ מארבעה תפוזים
50 מ"ל וודקה
100 גרם סוכר
גרידת לימון מלימון אחד
מקציפים את החלמונים עם הסוכר .
להרתיח את מיץ התפוזים ,לקרר מעט את המיץ
ולהוסיף אותו לחלמונים תוך כדי הקצפה. להוסיף את גרידת הלימון.
להקציף את השמנת המתוקה.
לקפל לחלמונים את השמנת המתוקה המוקצפת
להעביר לתבנית מצופה בנילון נצמד ולהקפיא
לאחר 24 שעות המוס קפוא וניתן לשליפה מהתבנית
מוס שוקולד:
הרכיבים:
300 גר' שוקולד מריר
4 ביצים מופרדות
1 כף קפה נמס
2כפות ברנדי
2 כפות סוכר
2 כפות סוכר
1 שמנת מתוקה לקצפת
אופן ההכנה:
300 גר' שוקולד להמיס
להוסיף 4 חלמונים וכף קפה נמס
לערבב במהירות
כן,זה מתקשה, אך אל דאגה
4 חלבונים להקציף לקצף מבריק עם 2 כפות סוכר
להוסיף 2-3 כפות מהקצף לשוקולד המומס, לערבב היטב במהירות, להוסיף את הברנדי
כעת עיסת השוקולד קלילה יותר וניתן לאחדה עם שארית קצף החלבונים
להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר
לאחד עם קציפת השוקולד
לצקת כמה כפות מהמוס לתבנית מצופה בנילון נצמד ולשלוח למקפיא
כשהמוס בתחתית קפוא ניתן לשלוף את מוס התפוזים ולהניח בתבנית ע"פ מוס השוקולד
לצקת את שארית מוס השוקולד
מסביב למוס הקפוא
לשלוח למקפיא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה