יום רביעי, 19 בפברואר 2014

קרם ברולה קלאסי




החומרים ל-6 מנות:
500 מ"ל שמנת מתוקה 
1 מקל וניל 
5 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
6 כפות סוכר לבן
חופן סוכר חום דמררה

כלים:
6 קוקוטים אישיים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות.
יוצקים לסיר קטן בעל תחתית עבה את השמנת.
חוצים את מקל הוניל ומגרדים לתוך השמנת את הגרגירים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
מקציפים בקצרה את החלמונים ואת הסוכר לגוון בהיר.
יוצקים פנימה תוך כדי עירבוב ובהדרגה את השמנת המתוקה.
יוצקים את התערובת לקוקוטים, מניחים בתבנית גדולה, ויוצקים אליה מים חמים עד מחצית מגובה הקוקוטים.
מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכזה.
מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור לכמה שעות לפחות.
לפני ההגשה מוציאים את הקוקוטים מהמקרר, וזורים על כל מנה סוכר דמררה בשכבה דקה ואחידה.
שורפים את הסוכר בעזרת ברנר עד לקבלת קרמל.
אם אין ברנר בבית אפשר להניח את הכלים בתוך תבנית ובה מים קרים, ולהכניס לגריל למשך כמה דקות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה