יום חמישי, 6 בפברואר 2014

טארט גבינה ופסיפלורה

רכיבים: 

לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

לבצק:

1 כוסות קמח
1/2 כוס קורנפלור ומעט שקדים טחונים
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1/2 1 חבילות (150 גרם) חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים

למלית:
קליפה מגוררת ומיץ מ 1 לימונים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כוס תוכן פרי פסיפלורה
 



אופן הכנה: 

בצק:

שמים בקערה (או בקערת מעבד מזון) את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה ולשים עד שמתקבלים פירורים.

מוסיפים את החלמונים ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק.

מרדדים את הבצק לעלה הגדול קצת מקוטר התבנית.

מקמחים קלות את התבנית (אין צורך לשמן) ומעבירים אליה את הבצק.

משטחים ומהדקים היטב לתחתית ושולי התבנית.

מסירים שוליים מיותרים.

מאחסנים את התבנית עם הבצק במקרר כשעה או המקפיא כ 20 דקות.


מלית:

מערבלים בקערת המערבל את קליפת הלימון, מיץ הלימון, הביצים, הסוכר והגבינה לקרם אחיד.

מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תוכן הפסיפלורה. יוצקים על הבצק ואופים 30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה.

מאחסנים במקרר.

הערות: 
ע"פ מתכון שהתפרסם ב"שף" גיליון 158, ספטמבר 2005 עם שינויים שלי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה