יום חמישי, 6 בפברואר 2014

טארט גבינה

רכיבים: 

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

לקלתית:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח +
3 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
1 חלמון
12 כפות דבש
50 גרם אבקת סוכר

למלית:
250 גרם גבינת שמנת 30%
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/3 חבילה (25 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
1/2 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
2 ביצים

לציפוי:
1/2 1 מיכל שמנת חמוצה של פעם
2 סוכר וניל
 



אופן הכנה:

שמים במעבד מזון את החמאה, הקמח, הקקאו, החלמון, הדבש ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים גדולים.

מוציאים מהמעבד מזון ומאחדים את הפירורים בידיים.

מרפדים תבנית + דפנות ומקררים שעה.

מעבירים את גבינת השמנת לקערת מערבל ומקציפים 3 דקות למרקם אוורירי.

שמים בקערה נפרדת את הסוכר ואבקת הפודינג ומערבבים.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לגבינה.

מוסיפים את השמנת החמוצה וסוכר הוניל ומקציפים קלות.

מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומקציפים רק עד שהן נטמעות בעיסה בצורה אחידה.

מחממים את התנור לחום בינוני נמוך (160 מעלות).

מעבירים את המלית לתבניות ואופים 30 דקות.

מנמיכים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (130 מעלות) ואופים 20 דקות נוספות.

בינתיים, מערבבים בקערה את השמנת החמוצה והסוכר וניל.

מוציאים את העוגה ומורחים מעל את שכבת השמנת החמוצה.

מחזירים את העוגה לתנור ל 10 דקות נוספות.

מצננים בטמפ' החדר ומעבירים למקרר.

הערות: 
מבוסס על מתכון של דנה 20 עם שינויים שלי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה