יום שלישי, 4 בפברואר 2014

חמין אקספרס

רכיבים: 

8 ירכי עוף 
4 שוקי עוף 
תפוחי אדמה 
1 כוס גריסים שהושרו במים 12 שעות קודם
3 בצלים גדולים 
מלח 
פלפל שחור 
פפריקה מתוקה 
פפריקה מעושנת
3 כפות אבקת מרק בצל
   




אופן הכנה: 

להשתמש בסיר שאפשר להכניס לתנור

 לטגן את הבצלים שקצצנו במעט שמן בסיר החמין. 

לטגן את הבצלים עד שישחימו מעט ולהוריד את הסיר מהאש. 

לסדר את תפוחי האדמה השלמים שקלפנו בתחתית הסיר על הבצל המטוגן. 

לסנן את הגריסים ממי ההשריה ולפזר אותם מעל תפוחי האדמה. 

לתבל את תפוחי האדמה והגריסים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.

לפזר מעל את אבקת מרק הבצל. 

להניח מעל את חלקי העוף שתיבלנו בנפרד עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומעושנת. 

לדחוס את חלקי העוף כלפי מטה ולצקת מים חמים עד כמעט כיסוי.

כמעט כיסוי הכוונה שחלקי העוף יבלטו מעט מעל הנוזל, 

עודף נוזלים לא יחמיא לתוצאה הסופית. 

להחזיר את הסיר לכיריים על אש נמוכה ולהביא לרתיחה. 

להעביר לתנור ל 4 שעות. שעתיים ראשונות בחום של 180 מעלות,

שעתיים אחרונות בחום של 120-140 מעלות. 

להבריש מידי פעם עם מברשת את העוף עם הנוזלים שסביבו. 

לאחר 4 שעות, הנוזלים כמעט נעלמים לאחר שנספגו בגריסים. 

התבשיל מתקבל בצבע חום יפה כמו חמין, נימוח מאד וטעים פחד. 


  





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה