יום חמישי, 20 בפברואר 2014

פאי תפוחים כפרי

רכיבים: 

לבצק :
1/2 1 כוסות קמח
3 כפיות סוכר
1/4 כפית מלח
125 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות
4-5 כפות מי קרח

לקרם שקדים:
60 גרם מחמאה, רכה
1/2 כוס שקדים טחונים דק
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות קמח

פאי:
כ-3 תפוחי "גרנד" חצויים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
30 גרם מחמאה מומסת
3 כפות סוכר
1/4 כוס ריבת משמש
1 כפית ברנדי
גלידת וניל או קרם פרש (להגשה)

כלים:
תבנית שטוחה גדולה, מרופדת בנייר אפייה
 



אופן הכנה: 

הכנת הבצק:

במכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.

מוסיפים את המחמאה ומעבדים מספר פעמים עד לקבלת גושי חמאה בגודל שעועית.

מוסיפים 4-5 כפות מי קרח, ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.

מעבדים כמה שניות, מעצבים מהבצק כדור, משטחים לעיגול, 

עוטפים ומניחים במקרר לפחות 30 דקות.


הכנת קרם שקדים:

בקערת מערבל שמים את המחמאה, השקדים והסוכר, 

ומקציפים במהירות בינונית לתערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את הביצה ומקציפים עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד שהוא נספג בתערובת.


אופן ההרכבה:

מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות צל').

מעל משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר כ-28 ס"מ.

מעבירים לתבנית האפייה.

משתמשים רק בשני שליש מכמות קרם השקדים. מורחים אותו בשכבה אחידה מעל הבצק

ומשאירים שוליים ריקים מסביב ברוחב 5 ס"מ.







משטחים מעט את פרוסות התפוחים ומסדרים בעיגולים חופפים מעל לקרם השקדים.

מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים עד שכל הבצק מלא בתפוחים.

מקפלים את השוליים מעל לתפוחים ומברישים מחמאה מומסת מעל לשוליים ומעל לתפוחים.










מפזרים 1 כף סוכר מעל השוליים, ואת שאר הסוכר מעל התפוחים.








אופים כשעה או עד שהתפוחים אפויים והבצק בצבע זהוב.

מחליקים את הפאי מהתבנית ומעבירים לרשת ומניחים מעט לצינון.

ממיסים את ריבת המשמש עם הברנדי בסיר קטן מעל לאש נמוכה.

מברישים את התפוחים בריבה להענקת ברק.

מגישים חם עם גלידת וניל או קרם פרש.

הערות: 
מבוסס על מתכון של רוני ונציה מזמנים מודרנים.






כשיש עודפי פירות קיץ אפשר לשלב עם שזיפים או נקטרינות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה