יום חמישי, 20 בפברואר 2014

עוגת תפוחים עם מקצפת

רכיבים: 
לתבנית 28:

לבצק:
1/2 2 כוסות קמח תופח
1 מרגרינה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
קליפת לימון

למילוי:
1 קג תפוחים קלופים מגולענים ופרוסים
1/2 כוס צימוקים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר בערך
2 כפות קוניאק
אגוזים קצוצים גס

ריבת מישמש

4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
 



אופן הכנה: 

בצק:

להכין את הבצק. 1/2 מהכמות לרפד תבנית עגולה 28 ולאפות עד שמזהיב.

1/2 מהכמות לעטוף בנילון נצמד ולהקפיא.


מילוי:

לבשל את התפוחים. כשמתרכך להוסיף את שאר חומרי המילוי ולקרר.


להכין קצף מהחלבונים ולהוסיף את הפודינג בסוף ההקצפה.


על הבצק האפוי למרוח ריבת מישמש, לצקת את התפוחים,
למרוח את הקצף ולגרר מעל בעזרת מגררת גסה את הבצק מהפריזר.

לאפות עד שמזהיב יפה.

הערות: 
אפשר לאפות בתבנית 28 ואז מתקבלות פרוסות גבוהות

ואפשר גם לאפות בתבנית המלבנית של התנור ואז אפשר לחתוך לריבועים קטנים ומפתים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה