יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה קפוצ’ינו


עוגת גבינה אוהבים?
בודאי
ומה על קפה?
ומה על ביחד?
נסו את העוגה המיוחדת הזאת שמשלבת את כל הטעמים 
לכלל עוגה אחת מושלמת



רכיבים: 

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס“מ

לתחתית:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
250 גר' בסקויטים טחונים
1 כף קקאו, מנופה

לקרם גבינה:

750 גרם גבינת 5% בטמפרטורת החדר, מנוקזת מנוזלים במשך שעתיים
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כף תמצית וניל טהור
1/2 2 כפיות אספרסו נמס ("נסטלה") מומסות ב-3 כפיות מים חמים
2 כפות ליקר קפה "קלואה" (אני השתמשתי בליקר הקפה שהכנתי בעצמי)
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כף קורנפלור, מנופה
4 ביצים

לציפוי:

1/2 1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
 



אופן הכנה:

תחתית:

מעבדים את חומרי הבסיס ומרפדים תחתית + דפנות.

שומרים במקרר.


קרם הגבינה:

בקערת מיקסר מערבלים את הגבינה תוך הוספת הסוכר הווניל, נוזל האספרסו, ה"קלואה", 

השמנת החמוצה והקורנפלור.

מערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו

 ומערבלים היטב לאחר כל הוספה.

מעבירים לתבנית.

אופים באמבט מים: 

מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. 

יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד לגובה כ-3 ס“מ מדפנות תבנית העוגה.

אופים 65-70 דקות עד שהעוגה די יציבה אבל עדיין מעט רוטטת (אבל לא נוזלית).

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כ-15 דקות בתנור עם דלת מעט פתוחה.

מוציאים בזהירות את תבנית העוגה מהתבנית עם המים.

שופכים את השמנת ומצננים צינון מלא מעל לרשת.

מניחים במקרר כל הלילה.



העוגה זכתה במקום ראשון בתחרות עוגות הגבינה של תפוז 2015



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה