קיש בעיניי הוא הדרך האלגנטית להגיש פשטידה
הוא פחות נראה כמו "בוא נראה מה נשאר במקרר נערבב ונאפה.."
יש פה משחק טעמים:
בבסיס
אפשר להוסיף תבלינים לטעם או לצבע
אפשר שומשום או מעט פרמזן מגוררת למרקם קרנצ'י יותר
ובמלית:
להוסיף גבינות פיקנטיות
וכמובן לשנות ירקות
את הקיש אני מכינה לעיתים בתבניות אישיות
(8 תבניות אישיות בקוטר כ- 10 ס"מ)
וכל סועד מקבל קיש אישי בלווית סלט קטן
רכיבים:
הוא פחות נראה כמו "בוא נראה מה נשאר במקרר נערבב ונאפה.."
יש פה משחק טעמים:
בבסיס
אפשר להוסיף תבלינים לטעם או לצבע
אפשר שומשום או מעט פרמזן מגוררת למרקם קרנצ'י יותר
ובמלית:
להוסיף גבינות פיקנטיות
וכמובן לשנות ירקות
את הקיש אני מכינה לעיתים בתבניות אישיות
(8 תבניות אישיות בקוטר כ- 10 ס"מ)
וכל סועד מקבל קיש אישי בלווית סלט קטן
רכיבים:
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1 ביצה
מעט מים
1/4 כפית מלח
למלית:
3 כרישה
4 ביצים
1 שמנת לבישול
50 גר' גבינה צהובה צ'דר מגוררת
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה:
בצק:
להכין את הבצק לרדד ולשטח בתבנית עגולה - 26 כולל הדפנות.
אפיה מוקדמת ל- 15 דקות מומלצת לקבלת בצק פריך יותר
אפיה מוקדמת ל- 15 דקות מומלצת לקבלת בצק פריך יותר
מלית:
לפרוס את החלק הלבן של הכרישה ולטגן קלות.
לקרר ולהניח על הקלתית
לקרר ולהניח על הקלתית
לטרוף 4 ביצים עם 1 שמנת לבישול, 50 גר' גבינה צהובה צ'דר מגוררת, מלח ופלפל לבן.
לצקת על הירקות ולאפות בחום 180 מעלות כ-45 דקות.
גרסת הפרווה:
מחליפים את החמאה שבבצק לנטורינה,
משמיטים את גבינת הצ'דר מהמילוי
וממירים את השמנת לבישול בחלב סויה לא ממותק או בקרם קוקוס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה