יום רביעי, 5 בפברואר 2014

טבית - חמין עיראקי

כולנו מחפשים לאכול אוכל חם ומהביל בארוחות שבת החורפיות

אבל אף אחד לא אוהב את הרגשת הכבדות המלווה אותו לאחר אכילת חמין מסורתי 

טבית הוא המצאה גאונית, ארוחה חמה קלילה

 והבונוס: הריח הנפלא של הבהרט המתפשט בבית בבוקר יום השבת


רכיבים: 

2 עופות שלמים

לתיבול העוף:

בהרט
מלח
שמן

אורז:

2 כוסות אורז שטוף
שמן
2 כפיות מלח
1/2 כוס מים 

למילוי העוף:

10 קורקבני עוף
2 בצלים מטוגנים
2 עגבניות קלופות קצוצות
1/4 ק"ג בשר הודו טחון
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
בהרט
מעט קינמון

לסיר:

2 בצלים
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 1 כוסות מים
מס' תפוחי אדמה
תבלינים

קציצות מעל:

1/4 ק"ג הודו טחון
1 ראש או לפחות חצי ראש שום כתוש
3/4 כוס סולת
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט קינמון
1 ביצה
 

אופן הכנה: 

תיבול לעוף:

בהרט, מלח ושמן - מסג' מבפנים ומבחוץ.


אורז:

לבשל 2 כוסות אורז שטוף עם שמן, 2 כפיות מלח וחצי כוס מים.

לקרר.


מילוי:

לחתוך לפרוסות כ- 10 קורקבני עוף.

להוסיף 2 בצלים מטוגנים ו 2 עגבניות קלופות קצוצות.

לטגן ולהסיר מהאש.

להוסיף 1/4 מהאורז, -1/4 ק"ג בשר הודו טחון, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, בהרט ומעט קינמון.

לדחוס לתוך העוף ולסגור את הפתח עם קיסם.


בסיר לטגן 2 בצלים.

להוסיף 3 עגבניות קלופות וקצוצות. לטגן עוד כ-10 דקות.

להניח את העופות

לבשל כ-10 דקות.

להוסיף 1/2 1 כוסות מים ותבלינים.

להמשיך לבשל עוד 15 דקות.

לשפוך את האורז מסביב ולבשל עד שרוב המים נספגים.


קציצות מעל:

מערבים היטב את כל החומרים בקערה ולשים לתערובת אחידה.

צרים מהתערובת קציצות מוארכות, כמו קבב. מניחים בסיר מעל האורז שכבר תפח.

מניחים את תפוחי האדמה.

להוסיף עוד מעט נוזלים, לתקן התיבול אם צריך ולהניח על הפלטה עד לשבת בצהריים.




לקח לי זמן, אבל וריאציות הן השם השני שלי

אז הרשתי לעצמי לחלל את הקודש ולהכין טבית מכרעיים

את החזה שמרתי למתכון אחר בלאו הכי אין קופצים לחזה שעבר יבוש שבת שלימה בתנור...

אז די אותו דבר

3 בצלים גדולים קצוצים

4 עגבניות קצוצות

תבלינים, לבשל כ- 10 דקות




להוסיף את נתחי העוף ולבשל כחצי שעה



עד כאן אפשר להכין כבר בחמישי

על תפו"א ויתרתי, ביצים קשות גם אמרו שלא צריך, אז בלי טובות

בשישי מוסיפים כוס וחצי אורז ושלוש כוסות מים

מרתיחים ומבשלים כ- 15 דקות





הפתעה קטנה, במקום הקיגל כמה קובות של מרק

נראה איך ישרדו את הלילה בתנור




מפה זה עובר לתנור 100 מעלות עד שבת בצהריים

ואפשר גם אחרת



לסיר הוספתי פלחי כרוב וסלק, את הקיגל האשכנזי שכולם אוהבים
 וגם קציצות
יהיה טוב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה