יום שלישי, 4 במרץ 2014

עוגת סברה


ליקר סברה היה בשנים האחרונות המשקה האהוב על אימי היקרה.
עוגות בחושות  משוישות בשוקולד הן המיינסטרים אבל
 השילוב שוקולד עם תפוז עושה את העוגה יחודית.
 לא כל אחד אוהב "ללכלך" את טעם השוקולד 
המריר מעט בבשומת הארומטית של התפוז. 
אני אוהבת את הטעמים הללו וכמובן גם נהנית מקליפות תפוז מצופות בשוקולד,
שדאגתי להשאיר אצל אמא שלי במזווה, שיהיה לה משהו מתוק.
הפוסט הזה הוא בין הותיקים בבלוג שלי, אך 
מצאתי לנכון לחזור למתכון האהוב
ולצלם מחדש את העוגה הזאת, הרכה, העסיסית והנוסטלגית,
 לזכרה של אימי שכל כך חסרה לי.



רכיבים: 

ל- 2 תבניות אינגליש קייק:

4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כף גדושה של ממרח שוקולד
 


אופן הכנה: 

להקציף ביצים + כוס סוכר + כפית תמצית וניל.

להוסיף בזילוף דק 1/2 כוס שמן.

להוסיף 1 כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים.

להוסיף 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה.

להוריד 3/4 כוס מהבלילה ולערבב לתוכה 1 כף גדושה של ממרח שוקולד.

לצקת את הבלילה הבהירה לשתי התבניות.

לצקת מעל את הבלילה עם השוקולד.




לאפות כ- 45 דקות בחום 180 מעלות.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה