תבנית של הדבר הנהדר הזה במקפיא
ותגידו לי תודה כל בוקר
מי לא מחפש משהו מתוק בבוקר ליד הקפה?
אז תפסיקו לחפש ותכינו
לא תצטערו
בצק רך ונימוח, מילוי קטיפתי שאין עליו
יאמי
ותגידו לי תודה כל בוקר
מי לא מחפש משהו מתוק בבוקר ליד הקפה?
אז תפסיקו לחפש ותכינו
לא תצטערו
בצק רך ונימוח, מילוי קטיפתי שאין עליו
יאמי
לבצק:
1/2 4 כפיות שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר +1 כפית
1 כוס חלב פושר
150 גר' חמאה
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות
7-8 כוסות קמח
מילוי:
225 גר' חמאה מרוככת
1/2 1 כוסות סוכר
4 כפות קינמון
לציפוי לפני האפיה: ביצה טרופה
לציפוי לאחר האפיה: אבקת סוכר וחלב
- לערבב היטב עד למרקם משחתי מעט.
אופן ההכנה:
הבצק:
- בקערת המיקסר לעבד את כל חומרי הבצק
לבצק אחיד
לבצק אחיד
- להניח בקערה משומנת היטב, לכסות ולתת לנוח עד שמכפיל את ניפחו.
אני השארתי את הבצק לילה במקרר.
אני השארתי את הבצק לילה במקרר.
- לאחר ההתפחה, לחלק ל-2חלקים,
לרדד למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ - לא פחות - הבצק צריך להיות עבה.
למרוח במחית החמאה והקינמון, לגלגל לגלילה,
לחתוך לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ.
לרדד למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ - לא פחות - הבצק צריך להיות עבה.
למרוח במחית החמאה והקינמון, לגלגל לגלילה,
לחתוך לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ.
- להניח בתבנית מצופה בניר אפיה, עם החתך כלפי מטה, במרווחים של 2 ס"מ,
וזה באדיבות הג'וניורית שלי
שהחליטה לנסות
ולהתפיח שוב כ-45 דקות.
וזה באדיבות הג'וניורית שלי
שהחליטה לנסות
ולהתפיח שוב כ-45 דקות.
- לחמם התנור ל-180 מעלות, לאפות 20-30 דקות
או עד שהשבלולים זהובים-חומים.
לקרר.
- לצפות בציפוי אבקת הסוכר המדולל במעט חלב ולזלול בלי הפסקה.
עוד אופציית מילוי -קרם שוקולד ופה נוטלה ושוקולד צ'יפס לבנים |
מהכמות הזאת מתקבלים כ- 30 יח'
ניסיתי עוד מתכון לסינבונים - של עדיקוש (22 יח')
ניסיתי עוד מתכון לסינבונים - של עדיקוש (22 יח')
הוא די דומה למתכון לעיל, אבל במילוי משתמשים בסוכר חום כהה במקום סוכר לבן
מה גורם למילוי להשאר בפנים ולא לברוח לנייר האפייה
אז בהחלט מומלצת ההחלפה הזאת
אני רידדתי את כל כמות הבצק לעלה אחד וקיבלתי סינבונים ענקיים
בהחלט כדאי לחלק את הבצק לשניים כדי לקבל מאפים קטנים יותר
לכבוד יום ההולדת של הסניורית החלטתי להכין סינבון ענק
שזה בעצם אותו דבר רק חותכים לפני הגלגול
ככה:
מרדדים
מורחים מילוי ומחלקים לפסים
מתחילים לגלגל את הפס הראשון
כשמסיימים ממשיכים עם הפסים האחרים עד שמקבלים שבלול ענק
מניחים בתבנית
מתפיחים
ושולחים לתנור
כשמתקרר אפשר להפוך ולצפות
100 גר' אבקת סוכר
1 כף מים רותחים
3 כפות שמן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה