יום ראשון, 27 באפריל 2014

עוגת ענבר

את המתכון לעוגה הזאת מצאנו אצל פיית העוגיות
קצת שיניתי שתתאים לטעמי הבית
העוגה נבחרה לככב כעוגת יום ההולדת של ביתי
ולא סתם נבחרה...


עוגת ענבר
(עוגת גבינה ושוקולד לבן עם נגיעות גנאש קפה)

החומרים:

לבסיס ביסקוויט קפה:
1 חבילה ביסקוויטים בטעם  קפה (או פתי בר עם מעט גרגירי קפה נמס)
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
100 גר` חמאה

לעוגה גבינה-שוקולד לבן:
500 גר` שוקולד לבן
175 מ"ל שמנת מתוקה (לשמור את היתרה לקרם)
400 גר` גבינת שמנת עשירה
500 גר` גבינה לבנה 9%
100 גר` סוכר
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

לקרם שוקולד-קפה:
225 מ"ל שמנת מתוקה (75 מ"ל השמנת שנותרה מהעוגה + 150 מ"ל, לשמור השארית לגנאש)
200 גר` שוקולד מריר משובח
1/4 כוס ליקר קפה (60 מ"ל)
לגנאש שוקולד לבן:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר` שוקולד לבן
1 כפית נס קפה

כלים:
תבנית טבעתית מתפרקת 26 ס"מ, אפשר גם 24 ס"מ לעוגה גבוהה יותר


אופן ההכנה:

לבסיס ביסקוויט קפה:
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בנייר אפייה.
מכניסים לקערת מעבד מזון את הביסקוויטים,  ואת הסוכר החום, ומעבדים לפירורים דקים. 
ממיסים חמאה, מוסיפים לפירורים ומערבבים היטב. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית ולכל גובה הדפנות ומעבירים להקפאה.

לעוגה גבינה-שוקולד לבן:
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות).
ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי לנוזל חלק, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.

מסירים מהכיריים ונותנים להצטנן בצד.

בקערת מערבל מקציפים הגבינות והסוכר.

מוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך הקצפה אחרי כל תוספת עד לבלילה אחידה. 

יוצקים את תערובת השוקולד הלבן בהדרגה לתוך בלילת הגבינה

תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה, עד לבלילה חלקה.

יוצקים את תערובת הגבינה לתוך קלתית הביסקוויט,

 מעבירים לתנור ואופים את העוגה למשך שעה וחצי עד שעתיים, 

עד שדפנותיה משחימות קלות והיא מתייצבת מעט, אך עדיין נשארת רכה במרכזה.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לנוח בתוך התנור מספר שעות עד שתצטנן לחלוטין. 

מעבירים לקירור מלא למשך הלילה. בינתיים מכינים את קרם השוקולד-קפה.

לקרם שוקולד-קפה:

מביאים שמנת מתוקה לרתיחה ומסירים מהאש.

מוסיפים את השוקולד המריר, נותנים להינמס ומערבבים לבלילה חלקה.

מוסיפים את הליקר ומערבבים. מצננים את הגנאש בטמפרטורת החדר 

ומעבירים למקרר למשך הלילה. 

למחרת היום, כשהעוגה יציבה- מחלצים אותה מן התבנית ומעבירים לצלחת הגשה. 

מקציפים את גנאש השוקולד-קפה עד שצבעו הופך בהיר יותר והוא מקבל אווריריות.

יוצקים על העוגה ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים למקרר לבינתיים.

לגנאש שוקולד לבן:

מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן. 

נותנים להינמס ומערבבים לבלילה חלקה. 

ממיסים נס קפה בכפית מים רותחים ומערבבים עד שנמס לגמרי וללא גושים.

 מוסיפים לגנאש ומערבבים. מניחים בצד עד שהגנאש מצטנן והופך להיות פחות נוזלי. 

יוצקים הגנאש על גבי העוגה ומעבירים למקרר. מקשטים כיד הדימיון.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה