יום חמישי, 3 באפריל 2014

פוקצ'ה


רכיבים:

קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שלוש כפות סוכר
כף מלח
ארבע כוסות מים - מידה של כוס חד פעמי
רבע כוס שמן - אפשר / רצוי זית

אופן ההכנה

מערבבים תחילה את כל החומרים היבשים
מוסיפים את המים ואת השמן ולשים 10 דקות
הבצק דליל יחסית וזה בסדר
נותנים לנוח חצי שעה ומדליקים את התנור ל- 200 מעלות או יותר
משמנים את הידים בשמן (אפשר זית), לוקחים מהבצק ומשטחים מעט בתבנית
עושים שקעים עם האצבעות ומעמיסים
אופים עד שמזהיב

ותודה למרילין על המתכון הנהדר



קצת חיוורת הפוקצ'ה, לא נראה לכם?

הבה נוסיף לה צבע

וטעם



בצלים פרוסים ורצועות פלפלים מטוגנות
עגבניות שרי צלויות
עיגולי פרומעז
קצת מוצרלה מגוררת
ליד פסטו ירקרק וריחני



לבצק של פוקצ'ה הזאת  הוספתי בזיליקום ופטרוזיליה קצוצים
עיטרתי בעלי פטרוזיליה ופרוסות עגבניות שרי






אפשר גם ככה:

מרחתי את הבצק בפסטו  ובממרח עגבניות מיובשות מדוללים בשמן זית
בשליש האחרון רק שמן זית ומלח גס




הפוקצ'ה הזאת עליזה במיוחד







מצאתי בחנות הירקות תאנים בשלות, גבינת עיזים היתה במקרר
וכך נולדה פוקצ'ה קצת אחרת

על הבצק מרחתי תערובת של שמנת לבישול עם פרמזן מגוררת
סידרתי את פלחי התאנים ופרוסות גבינת עיזים
כמה ענפי טימין
ולתנור



מושלם



נ.ב.

נשארו שאריות? לא לזרוק

תכינו מהם ברד פודינג נהדר

אז לכמות של 3-4 כוסות קוביות קטנות של פוקצ'ה

2 שמנת לבישול
1/2-1 כוסות חלב
חצי כפית טימין, 1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור
3 ביצים
100 גר' קצ'קבל או גבינה צהובה טעימה אחרת מגוררת
1 בצל קצוץ
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון

אופן ההכנה:

בקערה די גדולה מטורפים את הנוזלים עם הביצים  והתיבול
מוסיפים את הפוקצ'ה חתוכה לקוביות קטנות 2-3 ס"מ
דואגים שיהיו מכוסים בנוזל ומניחים לספיגה טובה
אפשר לערבב מידי פעם.

בינתיים:
מטגנים את הבצל להזהבה
מוסיפים פרוסות שמפיניון ומטגנים לאידוי כל הנוזלים
קצת מלח

מערבבים את הירקות המטוגנים עם הפוקצ'ה שכבר ממש מתפוררת מהנוזלים
מעבירים לתבנית חסינת אש

אופים בחום 190 מעלות כ- 40 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה