אני לא ממעיטה לרגע בחשיבות האוכל
שאנחנו מגישים בארוחת החג
אבל יש חשיבות גם ליופי,
אנחנו אוכלים קודם עם העיניים
ולכן אקדיש את הפוסט הזה
לאחד השולחנות שערכתי
לכבוד סעודת חג השבועות.
חג השבועות מבחינתי הוא קודם כל חג חקלאי
ובתור שכזה בחרתי לערוך את השולחן
עם מפה ירוקה, גוון תפוח הוא הגוון האהוב עלי
מבין הירוקים.
בתקופת שבועות קוצרים את החיטה
שהספיקה להצהיב ומה יותר סימבולי
אם לא לבחור בשבולים צהבהבות לעיטור השולחן.
חג השבועות נקרא גם חג מתן תורה
והתורה הרי נמשלה לדבש וחלב
וזה הביא אותי לצבע הלבן שבחרתי להוסיף לשולחן
וככה זה נראה:
קצצתי את השיבולים לאורך המתאים וקשרתי בסרט קש עם המפית |
הפרחים נקצצו והושמו בכלים שקופים ומרובעים על מפית תחרה לבנה |
ופטור בלא כלום הרי אי אפשר
להלן
תפריט ארוחת החג שלנו
מטבלים שילוו את החלה:
מגוון סלטי הבית
: פלפלים קלויים
, עגבניות מיובשות,
טפנד,
פסטו ,
צ'יזיקי,
גבינה בולגרית למריחה
קפוצ'ינו פטריות מוקרם בחלב קוקוס, הוגש בכוסיות קטנות לשתייה חמה עם
עירית קצוצה
סלט יווני
סלט ירוקים בויניגרט מתקתק
שניצל דג בקלה
שניצל חצילים
פסטה מקמח מלא ברוטב עגבניות שרי
ברוקולי מוקפץ בשמ"ז ושום
לקינוח:
כוסות אישיות: גבינה ונוטלה, גבינה וריבת תות
בלינצ'ס במילוי גבינה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה