יום ראשון, 8 ביוני 2014

פרגיות, ירקות ובקיצור ארוחה בתבנית

 אני  אוהבת מתכונים שבהם טעמי העוף מתערבבים
עם טעמי הירקות ומתקבלת השפעה הדדית
והתיבול שמשתלב ומשלים לארוחה חלומית
ואם על הדרך אני גם מקצרת את השהייה במטבח
אז בטח שזה מתכון שיש לאמץ

הפעם בחרתי בנתחי פרגית ובמגוון ירקות

רכיבים:

1/12 1  ק"ג פרגיות מנוקות משומן וחתוכות ל  2-4 

מרינדה לפרגיות:

 1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות פפריקה
מלח,פש"ג

ירקות:

3 בצלים חתוכים לשמיניות
2 פלפלים חתוכים לרצועות
2 בטטה פרוסות
3 גזרים פרוסים
3 תפו"א פרוסים

תיבול לירקות:

שמ"ז,מלח,פש"ג,פפריקה,טימין

אופן ההכנה:

לערבב את נתחי הפרגית עם המרינדה ולהניח לכמה שעות לספיגת טעמים

סמוך לאפיה לתבל את הירקות




ולהניח בתבנית חסינת אש

לסדר מעל את נתחי הפרגית



לאפות בחום 190 מעלות 45 דקות, לערבב מעט ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה