יום שלישי, 9 בספטמבר 2014

חזה עוף מזוגג בלימון

עוד מתכון מתווסף בכיף לרפרטואר המתכונים מהאגף האסיאתי
זהו האגף האהוב עלי.
עוף מוקפץ זה כיף להכין
אם נערכים מראש זה גם לא צריך לקחת יותר מידיי זמן
אם פיסות חזה העוף מוכנות.
כן, אני מכינה בבת אחת כמות גדולה של חזה עוף מטוגן
מקפיאה
ובשעת הצורך מוסיפה ירקות רטבים תבלינים ומקפיצה בכל טעם שמתחשק.

הפעם בלי ירקות

החומרים ואופן ההכנה ביחד:

1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל וחתוך לפיסות בגודל 3-4 ס"מ

לבלילה:
3 כפות רוטב סויה
2 ביצים
¾ כוס קורנפלור
חצי כפית מלח
קורט פלפל לבן

מכניסים את פיסות העוף לבלילה ומניחים לספיגת טעמים לשעה
מטגנים את הפיסות בשמן חצי עמוק להזהבה
ומניחים בצד

לרוטב:
1 כוס מים
1/3 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
קליפה מלימון, מקלפים כמו שמקלפים תפוח
¼ כוס יין לבן, סאקה או מירין
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
¼ כוס רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר מגורר
מלח - לפי הטעם

מכניסים את חומרי הרוטב לווק ומרתיחים עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם
מוסיפים את פיסות חזה העוף המטוגנים ומקפיצים 2-3 דקות



אין תגובות:

פרסום תגובה