יום רביעי, 22 באוקטובר 2014

עוף ממולא וחגיגי

מנה עיקרית לשלוחן החג
ולא סתם חג
לכבוד ראש השנה
הדילמה גדולה, רוסטביף מרשים ביותר
אבל
אחרי כל המנות הקטנות שלפני העיקרית
למי יהיה כח
וכך נפל הפור על העוף הממולא
כזה נטול עצמות 
ממולא בכל טוב, משוח במרינדה מתקתקה
כיאה וכיאות לערב ראש השנה

רכיבים:

1 עוף גדול מנוקה מעצמות (מבקשים בקצביה)

מילוי: 1/2 1 כוסות אורז
         2 בצלים קצוצים
         1 קופסא קטנה של פטריות
          חופן חמוציות
         חצי כפית קינמון
          כפית וחצי מלח
         2 כפות סילאן
         1 כף סויה



אופן ההכנה:

מבשלים את האורז ב1/2 2 כוסות מים ובתוספת  מלח

בסיר נפרד מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפטריות לטיגון של 2-3 דקות ומסירים מהאש

מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים להתקרר

בינתיים מנקים את העוף, שופכים על יו מים רותחים.

מורחים במרינדה העשויה בסויה וסילאן

ממלאים את העוף, סוגרים ומהדקים בעזרת שיפוד או שניים

מניחים בתבנית חסינת אש

מסביב אפשר לפזר רבעי תפוחי אדמה שתובלו מראש

מכסים ומשגרים לתנור בחום 190 מעלות לשעה ו45 דקות.

העוף הוגש במלוא הדרו לשולחן ופרוסות ממנו חולקו לסועדים.

* הוספתי גם כמה שוקיים מסביב למקרה ויחסר לי עוף.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה