יום חמישי, 30 באוקטובר 2014

פחזניות עם כיפה במילוי קצפת קרמל

קינוח לארוחת החג צריך להיות מתחשב
כזה שיתן קצת מתיקות אבל לא יכריח אותנו לפתוח את החגורה..
ומצד שני שיהיה וואו


רכיבים:

לקראמבל:

50 גרם (כוס דחוסה) סוכר חום
60 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
50 גרם חמאה קרה
לעבד לבצק
לרדד בין 2 נייר אפיה ולהקפיא כשעה
להוציא מהמקפיא ולקרוץ עיגולים קטנים
להחזיר למקפיא

לפחזניות: 


 לשים בסיר:

1 כוס מים + 50 גרם מרגרינה/חמאה
רבע כפית מלח 

כפית סוכר
לחמם עד שהמרגרינה נמסה 

להוסיף כוס ורבע קמח בבת אחת להנמיך האש לערבב

עד שנפרד מהדפנות 

 להוריד מהאש לקרר לחום פושר 

 להוסיף 3-4 ביצים בהדרגה עד
שהבצק נראה בנוטף על כף העץ אך לא נופל -למלא שקיק הזלפה להזליף 

10 פחזניות בינוניות

להוציא בזהירות את עיגולי הקראמבל ולהניח על כל פחזניה עיגול
לעבוד מהר, ואם צריך להחזיר את העיגולים למקפיא כדי שאפשר יהיה 
להפרידם בקלות ובשלמות מהנייר.

להעביר לתנור בחום 200 מעלות ל-15 דקות
להנמיך את חום התנור ל170 מעלות ולאפות עוד כ- 25 דקות
עד ליבוש של הפחזניות וקבלת צבע זהוב
לא פותחים את דלת התנור במהלך האפיה!!

קרם למילוי:

40 גר' סוכר
18 מ"ל מים (2 כפות)
1 כף שטוחה דבש
250 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת צמחית השף הלבן)
1/2 כפית תמצית וניל


בסיר קטן מבשלים סוכר, מים ודבש לקבלת קרמל בהיר.
בינתיים מחממים את השמנת המתוקה, ומיד כשהסוכר הופך לקרמל,
יוצקים את השמנת המתוקה פנימה בזרם דק תוך עירבוב רצוף לתערובת חלקה.
מבשלים לעוד דקותיים ומכבים להבה. מוסיפים תמצית וניל, 
מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת הקרמלית
בתוספת כף אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קציפה יציבה,
ומעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה.
מזלפים לפחזניה (דרך התחתית)










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה