יום רביעי, 19 בנובמבר 2014

קאפקייק שוקולד לייט

שוקולד ,שוקולד,אבל לייט
אז למה לא לנסות?



הרכיבים

לתבנית שקעים של 12 מאפינס:

1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

125 גרם שוקולד מריר משובח , קצוץ דק
1 כוס מים רותחים

2 ביצים
1/3 כוס שמן (72 מ"ל)
1.5 כפיות תמצית וניל טהור
1  מעדן אלפרו וניל, פחות כף



אופן ההכנה:

מנפים קמח, מלח ואבקת סודה לקערה בינונית, ומוסיפים את הסוכר.

שמים בסיר קטן את השוקולד ויוצקים מעל 1 כוס מים רותחים.
משהים 2-3 דקות ומערבבים בכף עץ. להמסה מוחלטת שמים מעל להבה נמוכה,
ומערבבים ברציפות רק עד שהתערובת נמסה וחלקה לגמרי. 
מניחים בצד לצינון מלא.

מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר (אפשר גם במטריפה),
מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים שמן, ווניל ואת השמנת החמוצה, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת.
מחלקים את התערובת  השקעים עד ל-3/4 מגובהם.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 25 דקות עד שקיסם יוצא נקי.
מצננים בתבנית על רשת 5 דקות, ומעבירים לרשת לצינון מלא.


המתכון של רוני ונציה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה