יום רביעי, 31 בדצמבר 2014

עוגת שכבות שוקולד

אמנם כתוב הרבה
אבל לא מאוד מסובך
ובסוף 
מקבלים ממש עוגת רושם
אז שווה


רכיבים:

בסיס:

3 חלבונים
1/2 כוס חד פעמי שקדים לבנים טחונים דק,
כפית מחית פיסטוק,
1/2 כוס חד פעמית סוכר. 

מוסים :

3 שמנת מתוקה

200 גרם[2 חבילות ] שוקולד מריר עם אגוזים 

1פודינג אינסטנט שוקולד בלגי

1 כוס חלב  

נס קפה

שכבת אמצע:

3 חלבונים,

  3/4 כוס חד פעמי סוכר ,

 3 כפות קקאו מסונן

סוכר וניל

ציפוי:

1 שמנת מתוקה

 200 גרם שוקולד מריר

 20 גר' חמאה

אופן ההכנה:

הבסיס:

מקציפים 3 החלבונים , כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף  הסוכר בהדרגה 

כאשר מתחיל להיות קצף קשה [כמו מרנג ] מוסיפים כפית תמצית וניל שקדים טחונים ומחית פיסטוק. 

מעבירים לתבנית בקוטר 26 או 28 מצופה בנילון אפיה.

 להכניס לתנור בחום של 170 מעלות.  לאפות על השעון 20 דק !!!

איך שהוא מקבל גוון זהוב, להוציא ! אסור ליבש אותו. יותר מידי , 

אחרי צינון קל, אפשר להמשיך בשכבות



אפשר לשים שקף מסביב לדפנות העוגה כדי לקבל דפנות חלקות, לא חובה..

מוס 1:

להמיס 200 גרם שוקולד מריר אגוזים במיקרו ולהניח בצד להצטנן, 

 להקציף שתי שמנת מתוקה , כשמתקבל קצף יציב, להוסיף ממנו 2 כפות לשוקולד 

שכבר התקרר, לערבב ואז לערבב את כל הקצפת עם השוקולד


לצקת לתבנית עם הבסיס האפוי  ולהכניס להקפאה למשך חצי שעה שעה.

שכבת האמצע:

להקציף 3 חלבונים  חצי דקה בלי כלום, ולהוסיף את הסוכר וניל והסוכר 

בהדרגה. אח”כ  מוסיפים את הקקאו וממשיכים לערבל

במהירות נמוכה .הקצף נשבר, זה בסדר זה שכבה דקה ומענגת.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות 12 דק על השעון.

 ברגע שאתם רואים שהשכבה קיבלה מעטפת 

בעדינות להפוך ישירות על העוגה, לקלף  את הנייר אפיה מהעוגה.


מוס 2:

להכניס לקערת מיקסר  כוס חלב, שמנת מתוקה , 1פודינג שוקולד בלגי,

יש דבר כזה, חפשו בסופרים, וכפית טובה של נס קפה 

.להקציףהכל עד לקבלת קרם ולצקת על שכבת השוקולד להקפיא.

שלב  אחרון- שלב הציפוי

להמיס במיקרו 2 דק 200 גרם שוקולד מריר עם שמנת מתוקה, וכף חמאה  לערבב טוב 

 ולצקת על העוגה

לשמור את העוגה במקפיא, להפשיר כשעה לפני ההגשה.





                                                         מבוסס על מתכון של יונית צוקרמן מסלונה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה