יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

עוגת דבש

עוגת דבש מככבת אצלנו בתחילת השנה, סביב ראש השנה
כעוגה או כמאפינס שמצטרך לקינוח אישי
לעיתים זו גם העוגה שנאכל בסיום הצום

עוגת דבש  -יש את הז'אנר של העוגות הקלילות עם קצף חלבונים ויש את אלה המבושמות והכבדות
שתיהן טובות בעיניי, העוגה הזאת שייכת לז'אנר העוגות הכבדות, אם כי לא כל כך מבושמת, אבל עסיסית וטעימה





רכיבים:
1 כוס דבש, רצוי דבש הדרים
 1/2 כוס סוכר דמררה
4 ביצים
300 גר´ קמח
 1 אבקת אפייה
 1/2 כפית סודה לשתייה
 1/2 כפית מלח
1/2 כוס תה מחזק שנחלט משתי תמציות, אין לי תה רגיל בבית, אז שמתי קפה
1/2 כוס שמן
 1/2 כפית ציפורן טחון
1 כוס אגוזים טחונים, ויתרתי עליהם

אופן הכנה:
 לתוך קערה גדולה לשים את כל החומרים הרטובים ולערבב.
 לנפות את כל החומרים היבשים (מלבד האגוזים), ולערבב לתוך הרטובים.
 להוסיף את האגוזים,
לקפל את החומרים היבשים לתוך הבלילה  ולצקת לתוך שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26
אני בחרתי בתבנית אינגליש קייק גדולה מהרגיל והבלילה הספיקה בדיוק לתבנית אחת.
 לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 40 דקות או עז שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. 

מקור המתכון: אורן גירון





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה