יום רביעי, 11 בנובמבר 2015

מרק עדשים כתומות

כבר מתחיל להתקרר,
 וזה תירוץ מספיק טוב לרענן את ארסנל המתכונים למרקים
וגם
 הגיע השבוע שבו קוראים בפרשת השבוע את פרשת תולדות
זו הפרשה שבה עשו מוותר על הבכורה ליעקב אחיו תמורת נזיד עדשים.
סיבה מספיק טובה בשבילי לנסות להכין מין נזיד שכזה.




רכיבים:

1/2 1 כוסות עדשים כתומות
3 בצלים קצוצים
2 בטטות קלופות ומגוררות גס
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
1 כף גדושה שום כתוש
10 כוסות מים
אבקת מרק בטעם עוף

 מלח 

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל במעט שמן זית
מוסיפים את הירקות ומנמיכים את הלהבה
מאדים כ- 15 דקות







הירקות ממש מתרככים
מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות.
מתקנים תיבול.

תודו, לא מתחשק לכם כף מהכתום הכתום הזה?


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה