יום ראשון, 7 בפברואר 2016

ריזוטו אורז שחור על מצע אספרגוס

כבר שבוע נח לי במקרר זר אספרגוס
אספרגוס הוא ירק שלא צריך הרבה כדי להיות טעים
די לבשל במים מומלחים קלות ולהנות
אפשר "להסתבך" ולהקפיץ בשמן ושום
הפעם הכנתי אותו ממש בפשטות, אלא שצירפתי למנה ריזוטו אורז אסור -שחור
את ההשראה למנה קיבלתי מהבלוג מטבח מקומי

נתחיל עם האורז האסור, זהו אורז שחור, טעים במיוחד
ובריא במיוחד.

מנסיוני בעבר כדאי להשרות את האורז במים לפחות שעתיים לפני הבישול
מקצר באופן ניכר את משך הבישול

רכיבים:

1 כוס אורז שחור

1 בצל סגול קצוץ
2 כפות שמן זית
1/3 כוס יין לבן
1/2 כוס ממימי הבישול של האורז
כפית חרדל
מלח
קורט סוכר

אופן ההכנה:

להעביר את האורז לסיר מים רותחים מומלחים קלות 
לבשל כ- 20 דקות ולסנן
לשמור על מי הבישול

להזהיב את הבצל בשמן, להוסיף את האורז
לערבב
להוסיף את היין, החרדל ולערבב
לבשל כמה דקות
להוסיף את מי הבישול של האורז ולהמשיך לבשל, המים מתאדים
התבשיל מקבל מרקם קרמי,כשל ריזוטו , לתקן תיבול, טיפה סוכר
ומוכן.

אפשר כמובן לאכול כמות שזה, אבל עם אספרגוס זה טעים פי כמה
ויפה לעין.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה