יום רביעי, 10 בפברואר 2016

עוגיות שוקולד צ'יפס -מרבעים את העיגול

עד שבני לא ביקש את המתכון, לא הייתי מודעת שהעוגיות הכי חרושות אצלנו
לא נמצאות בבלוג, אז נכון שבמטבח שלי כל הזמן מתחדשים מתכונים
אבל את העוגיות האלה אני בהחלט חוזרת להכין שוב ושוב
למה? גם בגלל הטעם וגם בגלל הפטנט
במקום לעמול על כל עוגייה בנפרד, אני משטחת את הבצק בתבנית תנור
אופה, מקררת וחותכת לקוביות.
מי אמר שעוגייה חייבת להיות עיגול??  

רכיבים:

200 גר' חמאה (ניסיתי גם עם שמן, זה לא רע בכלל, בערך 3/4 כוס)
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
1 שקית שוקולד צ'יפס (330 גר') הפעם השתמשתי בחצי שקית שוקולד צ'יפס מריר
וחצי שקית שוקולד צ'יפס לבן
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל החומרים היבשים ואת החמאה חתוכה לקוביות
לעבד עד שכל החמאה נבלעת בקמח
להוסיף את שאר החומרים ולעבד עד לקבלת בצק.
לרפד תבנית תנור בנייר אפיה
לשטח את הבצק בתבנית, הרטבת כפות הידיים מסייעת במלאכה.

לאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה
להניח להתקרר לגמרי, בתהליך הקירור העוגיות מתקשות מעט
כעת ניתן לחתוך לקוביות ולאפסן בצנצנת העוגיות.





ואפשר גם לגלגל כדורים, לגלגל במזרה סוכריות צבעוניות

 ולקבל עוגיות תאווה לעיניים וכיף לקטנטנים






קינוח נהדר שהכנתי מבצק העוגיות הזה

קוקילידה 

את הבצק אפיתי בשתי תבניות עגולות

השתמשתי בשתי קופסאות גלידה לקבלת עוגה גבוהה ומרשימה






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה