יום ראשון, 25 בספטמבר 2016

עוגות דבש -פרויקט ראש השנה


עוגות דבש, ממש הסטוריה ארוכה של מתכונים
כפי שמתאים לאחת שכל הזמן מחפשת לשנות,לשדרג ולשפר.
בילדותי אמא הכינה עוגת דבש קלילה, אורירית מבושמת בציפורן וטעימה עד מאוד,
אך נוטה להתייבש מהר
מכאן הדרך לחפש מתכונים חדשים היתה קצרצרה
חמותי נהגה להכין  עוגה מאותו הז'אנר, אבל קצת יותר עסיסית וגם מחזיקה יותר זמן
אותה אימצתי ולא מעט שנים הכנתי אותה לכבוד ראש השנה, עסיסית כבר אמרתי?
והיתרון הנוסף שיש ממנה הרבה.. את העוגה מכינים בתבנית תנור שמניבה הרבה יותר פרוסות
חשבון חשוב כשיש הרבה גרגרנים בבית




ככה זה הולך


רכיבים:

6 כפות דבש
2 כפות ריבה טובה
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
6 ביצים מופרדות

3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כף אבקת קפה נמס
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
3/4 כפית ציפורן

1/2 כוס מים פושרים


אופן ההכנה:

להפריד את הביצים

להקציף חלבונים עם סוכר, להניח בצד

להקציף חלמונים עם דבש וריבה
להוסיף את השמן לאט לאט
כשהשמן נבלע
לערבב את הסודה לשתיה והקפה במים ולהוסיף לקציפת החלמונים

לקפל לקצף את החלמונים והחומרים היבשים

להעביר לתבנית תנור




לאפות בחום 170 מעלות כ- 25 דקות








וריאציה חביבה לעוגת הדבש

ואם כבר נישנושים, אי אפשר מבלי להזכיר את עוגיות הדבש שמלוות  אותי  שנים רבות.
אמא שלי התחילה להכין אותם כשאחי התגייס לצבא, אלה עוגיות עמידות ולא מתייבשות
אני מכינה אותם עם הסו שף שלי שמאוד אוהב לכדר כדורים מבצק
ובדר"כ אנחנו לוקחים אותם כצידה לדרך בנסיעות לחו"ל -עמידות כבר אמרתי,כן?


בחיפושים אחרי קיצורי דרך, זאת אומרת עוגות בחושות שלא צריך להקציף בהן את החלבונים,
הגעתי לעוגות הדבש
מהז'אנר הכבד, העסיסי והמנחם
האמת שרוב המתכונים נבדלים ממש בפרטים קטנים, אך בכל זאת משמעותיים.

ממש מתאים לשלב עוגת דבש בקינוחי ארוחות החג
אני בחרתי להגיש מאפינס דבש בלווית מוס פסיפלורה וטרייפל

ניסיתי גם את  עוגת הדבש שמקורה -אירן 

מפורום מתכונים YNET,עוגה נהדרת שמאוד אהבנו

המצרכים

1 כוס תה חזק (כדי לא לחכות הרבה זמן עד שהתקרר אפשר להכין
תמצית חזקה עם רבע כוס מים רותחים והשאר מים קרים מהמקרר
כבר שנים שאנחנו לא שותים תה רגיל, אלא תה צמחים ולכן אני מכינה את העוגה עם קפה.
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דבש
3 ביצים

לערבב היטב בקערה, ולהוסיף

¼2 כוסות קמח
½1 כפיות אבקת אפיה
½1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן

אופן ההכנה

מערבבים היטב ויוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק
או לתבנית שקעים -אם רוצים להכין מאפינס
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. עד שקיסם יוצא יבש.
(את המאפינס כדאי להתחיל לבדוק כבר אחרי 20-25 דקות)







* עוגה טעימה קלילה ועסיסית שמחזיקה מעמד יפה כמה ימים.


עוד מתכון שאהבנו - ע"פ אורן גירון

 עוגת דבש מדהימה וקלה קלה להכנה

 רכיבים:

1 כוס דבש, רצוי דבש הדרים
 1/2 כוס סוכר דמררה
4 ביצים
300 גר´ קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס תה מחזק שנחלט משתי שקיות
 1/2 כוס שמן
1/2 כפית ציפורן טחון
 1 כוס אגוזים טחונים על זה ויתרתי, אצלנו לא אוכלים אגוזים בראש השנה

אופן הכנה:

לתוך קערה גדולה לשים את כל החומרים הרטובים ולערבב.

 לנפות את כל החומרים היבשים (מלבד הצימוקים והאגוזים), ולערבב לתוך הרטובים.

 להוסיף את הצימוקים והאגוזים, לעטוף פנימה

 ולצקת לתוך שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26.

 לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 40 דקות או עז שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.




העוגה נהדרת כמות שהיא
אבל ותמיד יש אבל.. הקונספט תפוח בדבש לוקח לכבוד החג
וניסיתי להכין את העוגה קצת אחרת

הבלילה של העוגה זהה
מוסיפים לבלילה 2 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
השוס פה הוא שימוש בתבנית חצי עגולה שמרפדים אותה בפרוסות תפוחים 
לוקחים 2 תפוחים, אפשר להשאיר את הקליפה ואפשר לקלף
בכל אופן מגלענים
פורסים דק דק בעזרת מנדולינה
מכינם בסיר סירופ סוכר שרתח
מכניסים את פרוסות התפוח ומותירים בסירופ עד שהוא מתקרר
כעת אפשר לקחת את הפרוסות ולהניח כמו רעפים כדי לצפות את התבנית
יוצקים את בלילת העוגה ואופים עד שמוכן.

כשהעוגה קרה שולפים מהתבנית ומברישים במפאז'.






 כשחיפשתי מתכון ל- עוגת דבש מפנקת לאחר צום יום הכיפורים
התלבטתי בין כמה מתכונים, אממה המתכון הזה נראה קליל ובכלל בבת אחת 3 תבניות?
קנה אותי..
העוגה קלה מאוד להכנה וטעמה מצוין.

קחו בחשבון שהעוגה האפויה צריכה לנוח ול"הבשיל" 7-6 ימים עד האכילה, 
לא קרה! 
אכלנו אחרי יומיים
הייתה נהדרת ועסיסית 


 מתוך האוסף המתוק של "על השולחן" עם התאמות שלי

החמרים ל-3 תבניות אינגליש קייק (רגילות, לא הקטנות):

3/4 2 כוסות קמח (380 ג')
1/2 1 כוסות סוכר (300 ג') 
2 כפות גדושות קינמון
1/2 1 כוסות דבש 
1 כוס שמן (240 ג')
4 ביצים
2 כפות אבקת קפה נמס  [או שקית תה של 2 גרם]
1 כום מים רותחים (240 מ"ל)
2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה
חצי כפית ציפורן טחונה

אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל-170 מעלות צלסיוס.
 מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והקינמון.
 יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, השמן והביצים. 
מערבבים לבלילה חלקה במטרפה ידנית או במיקסר.
 מערבבים את אבקת הקפה הנמס בכוס מים רותחים. (אפשר להחליף בכוס תה   כהה). 
מוסיפים אבקת סודה לשתייה ואת תערובת הקפה לבלילה. 
 מחלקים התערובת (הדלילה) ל-3 תבניות משומנות 
(לא להתפתות לשים ב-2, התערובת תגלוש!) 
ואופים כ-45 דקות עד שפני העוגה שחומים וקיסם המוכנס לתוכה יוצא יבש. 
 מקררים את העוגות היטב. 
עוטפים אותן היטב ברדיד אלומיניום ומניחים במקום קריר ויבש (לא במקרר) ל "הבשלה".







זו ממש מיוחדת לחג
משלבת את המוטיבים המרכזיים
תפוח ודבש.
הרבה תפוחים
הפעם השתמשתי בתפוחים פינק ליידי
בשל צבעם האדמדם וטעמם המתקתק
כמובן שלא קלפתי את התפוחים

עוגת תפוח בדבש

רכיבים:

6 תפוחים מגולענים חצויים ופרוסים לפרוסות דקות

315 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון

185 גר' מחמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס דבש
3 ביצים
125 מ"ל קרם קוקוס


אופן ההכנה:

לערבב את החומרים היבשים

להקציף את הדבש עם המחמאה הרכה
לקבלת קציפה תפוחה
להסיף את הביצים
והמשיך להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה

להנמיך את מהירות המיקסר
להוסיף את תערובת החומרים היבשים לסרוגין עם הקרם קוקוס
עד שכל הקמח נטמע בבלילה.
להפסיק את העירבוב

לצקת את הבלילה לתבנית 26
לסדר מעל בצפיפות את פרוסות התפוחים, כך שחלקן נעוץ בבלילה 
וחלקן בולט






לפזר על פרוסות התפוחים סוכר

לאפות בחום 180 מעלות כ- 45 דקות







אילוצים וכו' צריכה עוגה ללא גלוטן  עוגת דבש ללא גלוטן
יצאה מצויינת עסיסית ולא מאוד מתוקה!

רכיבים:

חומרים יבשים:
1 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
200 גר' סוכר

חומרים רטובים:
4 ביצים
1/4 כוס דבש
1/4 כוס תה
150 מ"ל שמן

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את החומרים היבשים
טורפים את החומרים הרטובים
כעת  מערבבים את היבשים עם הרטובים

יוצקים לתבנית אינגליש קייק גדולה ועוד אחת קטנה אופים 175 מעלות כ- 30 דקות
המתכון של עינת מזור


דובשניות מתפוצצות

מתכון קליל וכל כך טעים
יצאו לי 20 עוגיות, ממליצה להכין כמות כפולה

רכיבים:
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמן
1 ביצה
כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן

2 כוסות קמח
1/2 חב' אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה

סוכר
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לערבב את הסוכר, שמן, דבש , ביצה ותבלינים
להוסיף את הקמח אבקת האפיה והסודה לשתיה

לעבד עד שמתקבל בצק אחיד
לקרר לחצי שעה
לגלגל כדורים
לטבול בסוכר, אח"כ ובאבקת סוכר
לאפות בחום 180 מעלות כ- 12-15 דקות

המתכון של חני קונאשווילי




רגע לפני החג הסניורית הרימה להנחתה, שלחה קישור לדובשניות של פיית העוגיות
לא וויתרתי
הכנתי אותן קטנטנות בציפוי אבקת סוכר לבנבנה וחמצמצה שעושה את כל ההבדל בטעם.

רכיבים:

220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
60 גרם (רבע כוס דחוסה) סוכר חום כהה
1/2 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית מחוקה קינמון טחון
1/2 כפית מחוקה ציפורן טחון
1/4 כפית מלח
1 ביצה M (או ביצה L טרופה, פחות כף = 50 גרם)
100 גרם (שליש כוס | 80 מ"ל) דבש
65 גרם (שליש כוס | 80 מ"ל) שמן  קנולה

לזיגוג אבקת סוכר:

200 גרם  אבקת סוכר 
10 מ"ל (2 כפיות) מיץ לימון סחוט טרי
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) מים 

אופן ההכנה:

לדובשניות:

 מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים
יוצרים גומה במרכז  מוסיפים לתוכה את החומרים הרטובים פנימה ביצה, דבש ושמן.
מערבבים 
רק עד לקבלת בצק אחיד ורך וקצת דביק .

צרים כדורים קטנים (קוטר 2 ס"מ)
מניחים על נייר אפייה.
מעבירים לאפיה בחום 170 מעלות ל12 דקות בערך.
העוגיות מתקבלות מעט סדוקות 
בזמן שהעוגיות בתנור מכינים את הזיגוג
בעדינות עם המים, תוסיפו לאט לאט רק עד שמתקבל ממרח לבן ודי סמיך
בעזרת כפית ניטפתי ע"פ העוגיות החמות מעט מהזיגוג
ואם נספג מידי הוספתי עוד מעט מהזיגוג.
הנחתי להתקרר ולזיגוג להתקשות.




7 תגובות:

  1. תודה על המקבץ העשיר ..
    שנה טובה ומתוקה .
    לינדה.

    השבמחק
  2. שלום ותודה על העוגות הנהדרות
    באיזה כוס מדידה את משתמשת?250 מ"ל? 200 מ"ל?או כוסות אונברסליים הפלסטיק ?תודה רבה

    השבמחק
  3. חנהפ העוגה של חמותך עם הדבש והריבה שמים חצי כוס מים רותחים?
    תודה ושנה טובה

    השבמחק
  4. היי חנהפ בעוגה של חמותך עם הדבש והריבה
    שמים חצי כוס מים רותחים?

    השבמחק
  5. אין לי תגובה אני צריך לנסות הכל ניראה טוב וטעים

    השבמחק