יום ראשון, 8 בינואר 2017

סתם יום של חול וסיר פתיתים מהביל עם ירקות

החשבון הוא פשוט,לא?
יש שישה ימים בשבוע, שישה ימי חול שגם בהם צריך לאכול
 ורק יום אחד שבת שאליו
אני מתכוננת ומכינה תבשילים,מאפים ומה לא.
אז נכון שבתחילת השבוע אנחנו עוד מתענגים על שאריות משבת,אבל מה הלאה?
ומה אם רוצים משהו קליל, מהיר הכנה ודוקא בלי בשר?

הסיר הזה בדיוק מתאים לימים הללו


רכיבים:


1 בצל קצוץ
2 גזר מגורר
1 פלפל חתוך לקוביות קטנות
1 קופסת שימורי פטריות קטנה
1/2 קופסת שימורי תירס
1 כוס אפונה קפואה
3/4 שקית פתיתים
מים
כורכום,פפריקה,פלפל שחור,מלח

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל ב 3-4 כפות שמן
מוסיפים את הגזר המגורר ואת קוביות הפלפל
מאדים תוך עירבוב מידי פעם כ- 5 דקות
מתבלים 
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים עוד כ- 5-7 דקות
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים
מכסים במים ועוד 2 ס"מ ,מתקנים תיבול
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל המים נספגים.
מכבים את האש ומניחים לסיר עוד 10 דקות.

כעת אפשר לפתוח ולהנות מיופי של ארוחה.







אצלנו חייבים גם ירקות מוקפצים
אבל לא התחשק לי סויה וצ'ילי
הלכתי על תבשיל נייטרלי בטעמו

שיטוט במקרר הניב:

2 זוקיני,4 קישואים
האיש העיר על הכרובית המתיישנת אז ניקח גם אותה לחגיגה
חצי סלסלת נבטים סיניים ופטריות תמיד יש לי

כל כך פשוט
את הכרובית חילקתי לפרחים קטנים ושלחתי לריכוך במיקרו

מזהיבים קצת בצל פרוס, מוסיפים 3-4 שיני שום קצוצים
את הקישואים והזוקיני

מאדים כ- 5-7 דקות
כעת אפשר להוסיף את הכרובית שהתרככה
לעוד 5 דקות



את הפטריות והנבטים מוסיפים ב- 5 הדקות האחרונות
מתבלים במלח,אבקת מרק בצל
מעט פלפל שחור וכורכום, ממש קצת



וזהו
חלום!

תגובה 1: