יום ראשון, 8 באוקטובר 2017

לזניה

יש לי פוסט מכובד שעוסק בסוגי לזניות שונים
אבל
הכל חלבי עד פרווה
הפעם לזניה בשרית חשבתי שמגיע לה פוסט משלה
בעצם לזניה טובה תקום ותיפול על רוטב הבולונז
אז הפעם בחרתי להכין מבשר טחון (נתח צלעות)




רכיבים:


1בצל
1גזר
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1/2 ק"ג בשר טחון
1 כוס יין אדום יבש
3 עלי דפנה
800 גר' עגבניות מרוסקות
2 כוסות ציר עוף
4 שיני שום כתושות
מלח,פלפל
1/8 כפית טימין,  קורט רוזמרין

דפי לזניה -אין צורך לבשל

אופן ההכנה:

מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הירקות הקצוצים עד שמתחילים להשחים
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך פירור הגוש לפירורים קטנים



כשצבע הבשר מתחלף לצבע אפרפר מוסיפים את שאר החומרים
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות

אם התאדו יותר מידיי נוזלים, מוסיפים עוד ציר


עובדים עם רוטב נוזלי כדי שהפסטה תתרכך ועדיין ישאר רוטב עסיסי ולא פירורי בשר בלבד.


כשהרוטב מוכן וקצת התקרר מתחילים להרכיב את המנה
2 מצקות רוטב בתבנית חסינת אש, מרפדים בדפי פסטה


וכך עוד פעמיים
מסיימים ברוטב בשפע מכסים ביריעת אלומיניום


אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות.






יצא לי להתקל בסוג של לזניה עם פסטה ריגטוני, אהבתי וכמובן ניסיתי

לא פיקניק לסדר את הצינורות הללו בתבנית, אבל אם מציפים את תחתית התבנית

ברוטב בשמל, המשימה הופכת פשוטה יותר



כעת מערבבת מהבולונז לרוטב הבשמל

ממלאה שקית זילוף ומנסה עד כמה שאפשר למלא את הצינורות




בהמשך פשוט מכסה את פני השטח ברוטב ונותנת לו זמן לחלחל לצינורות




לבסוף מכסה ברוטב בשמל ואופה 40 דקות מכוסה






ומשאירה בתנור לעוד חצי שעה, כדי שהצינורות יתרככו בוודאות.




תגובה 1: