יום רביעי, 17 בינואר 2018

שמרים ומקפלים חלק 2

כמה אני אוהבת להשתעשע בבצק שמרים
לקפל, לחתוך צורות חדשות ותאמינו או לא גם הטעם שונה
זה ממש לא כמו עוגת שמרים.
אמנם אני מודה שהפעם הבילוי במטבח היה ארוך
ההשקעה רבה
אבל בשבילי זה כמו טאץ' דאון .
בקיצור -שעשועים? רק כשיש זמן







רכיבים לבצק: 
(אני מכינה תמיד פרווה, ממש לא בעיה להמיר רכיבים ולהכין חלבי)

2 כוסות ריץ' תחליף חלב חמים או כל תחליף חלב אחר
1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 1 כפיות שמרים יבשים
1 כף תמצית וניל
1/2 6 כוסות קמח

מילוי:

 3 מיכלים ממרח שוקולד -איזה שאתם מעדיפים, אצלי השחר פרווה.

זיגוג:

1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים 
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

שמים בקערת המערבל את כל הרכיבים מלבד הקמח, מערבלים היטב
מוסיפים את הקמח, כוס אחרי כוס
עד שמתקבל בצק מעט דביק, מערבלים 10 דקות
ומניחים לתפיחה בחדר למשל 30-60 דקות.

לוקחים את גוש הבצק ומחלקים לכדורים במשקל 50 גר' כל כדור.
מניחים ל - 15 דקות 
מהכמות הזאת התקבלו 31 כדורים

כעת לעבודה:

מרדדים כל כדור למלבן, 


מורחים במילוי


מגלגלים לגלילה, מניחים את הגלילה כך שהתפר כלפי מעלה


מקפלים את הגלילה כלפי פנים משני הצדדים


הופכים, כך שהתפר כלפי מטה

חורצים בעזרת סכין חדה משני הצדדים, נזהרים להשאיר קטע לא חתוך


פותחים את הקטעים החתוכים ומעבירים לתבנית אפיה




מניחים לתפיחה עוד כחצי שעה


בינתיים מביאים לרתיחה את חומרי הזיגוג וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.

אופים בחום 200 מעלות כ- 15 דקות



כשמוכן מברישים בסירופ סוכר חם

ומה קורה כשחוצים רק צד אחד של הגלילה?







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה