יום ראשון, 4 בפברואר 2018

צלי כתף

צלי כתף
בסיר, אמנם תופס כיריים וגם מייצר חום, 
אבל כשמדובר בנתח לצלי קדרה אני מעדיפה ככה
צלי כתף עם תוספות מתאימות
מתאים גם לארוחה חגיגית.
מסוג התבשילים שכדאי להתחיל עם נתח גדול
משתי סיבות, כבר משקיעים זמן אז שיהיה לכמה ארוחות
שכן זאת לדעת נתח בקר, גם טרי מתכווץ בבישול ומנתח שנראה לכם סביר
יתקבל נתח קטנטן ולמרות הפרוסות הדקות ( מעדיפה דקות על פרוסות עבות)
זה לא באמת יספיק כי  מהמנה הזאת נהנים לאכול גם את השאריות



רכיבים:

1.5 ק"ג צלי כתף
2 בצלים
2 גזר חתוך לקוביות
כף שום כתוש
2 כוס ציר עוף
1 כוס יין אדום יבש
כף פלפל אנגלי טחון
4 עלי דפנה
כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים את הנתח היטב מכל הצדדים
מוסיפים את שאר הרכיבים ישירות לסיר
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים
מידי פעם הופכים את הנתח.
 עד שמתרכך.
מוציאים את הנתח מהרוטב ומקררים היטב, אני מקררת במקרר, אפילו לילה
את הרוטב מסננת ושומרת לשלב הבא.
כשהנתח קר ניתן לפרוס לפרוסות ולהמשיך לבשל עוד כשעה ברוטב שנשמר
כעת ניתן להוציא את הפרוסות מרוטב, לצמצם עוד קצת את הנוזלים
ולהגיש יחד






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה