יום רביעי, 14 במרץ 2018

סלמון אביבי ירוק כתום


מתחילים עם מתכונים לחג?
אז הנה תרומתי לוריאציות...

מסורת שמסורת, גפילטע פיש אני לא מכינה לסעודות חג כבר די הרבה שנים
זה לא שאנחנו לא אוהבים, חלקנו בהחלט אוהב ונהנה מהמנה, אבל
כשיש חלק שצריך לדאוג לו למנת דג אחרת עובר לי החשק להתעסק עם קרפיון טחון.
לסעודה חגיגית בחרתי במנה מיוחדת עם מגוון טעמים ומרקמים
ובעיקר צבעונית ואביבית


רכיבים:

10 יח' פילה סלמון 
3-4 כפות שמן 
מלח,פלפל,מעט פפריקה

קרם עגבניות שרי:

1/2 ק"ג עגבניות שרי
3 שיני שום כתושים
4 כפות שמן זית
מלח,פלפל

ירקות ירוקים:

2 מגשים בייבי כרישה
1 צרור אספרגוס

נוזל בישול: 

מים
   3-4 כפות שמן
   3 שיני שום פרוסות
     מלח, אבקת מרק בטעם עוף


אופן ההכנה:

הדג:

מתבלים את הדג ומניחים לשעה לספיגת טעמים
צולים בטורבו גריל כ- 20 דקות

הרוטב:

בסיר מלבינים את שיני השום הכתושים מוסיפים את עגבניות השרי החצויות
מתבלים במלח ופלפל
מבשלים עד שהעגבניות מתרככות
טוחנים בבלנדר סטיק

הירקות:

במחבת שמים 2 כוסות מים
3-4 כפות שמן
חצי כפית מלח, כף אבקת מרק בטעם עוף
מביאים לרתיחה
חותכים את הביבי כרישה לפרוסות אלכסוניות 
ברוחב 3- 4 ס"מ ומבשלים כ- 5 דקות
מסננים
אותו נוזל משמש גם לבישול האספרגוס , 
חותכים את גבעולי האספרגוס לפיסות ומבשלים כ- 3-5 דקות
מסננים

צילחות:

בצלחת מניחים  2 כפות מרוטב העגבניות, 
על הרוטב מניחים את הדג הצלוי ולצידו ערימת ירקות ירוקים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה