יום ראשון, 18 במרץ 2018

חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל כשר לפסח

את העוגה הזאת הכנתי כחלק מקינוח אישי שהרכבתי לסעודת ליל הסדר
היה לי קשה להחליט מה להגיש
במיוחד אחרי ארוחה דשנה, אבל פטור בלא כלום הרי לא יעלה על הדעת
 ומלבדי יש עוד כמה במשפחה (הגנטיקה עובדת מצויין)
שיחפשו משהו מתוק ולא, אפיקומן לא נחשב 
אז הלכתי על מגוון טעמים, אבל ממש בקטנה.




חיתוכיות דובדבנים עם שטרויזל

רכיבים:

3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח תופח לפסח 
1 צנצנת דובדבנים חמוצים

לשטרויזל:

1 כוס קמח תפו"א
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קמח שקדים
1 ביצה

אופן ההכנה:

מסננים את הדובדבנים מהסירופ.

מכינים את השטרויזל:

מערבבים את כל החומרים, משטחים בתבנית ואופים בחום 180 מעלות כ- 15 דקות, 

מקררים ומפוררים לפירורים.


העוגה:

מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר, כשנוצרת קציפה יפה ותפוחה מוסיפים את השמן בזרזוף דק
לבסוף מקפלים לקציפה את הקמח ויוצקים לתבנית בגודל דף A4



מפזרים את הדובדבנים ע"פ הבלילה


מפזרים מהשטרויזל


אופים בחום 175 מעלות כ- 25 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים ומקררים.






טראפלס:

300 גר' שוקולד מריר 
1 כוס שמנת צמחית
כפית אבקת קפה

להמיס את השוקולד ולערבב היטב לתערובת אחידה
להניח במקרר להתקרר.
בעזרת כפית לקרוץ כדורנים, לגלגל באבקת קקאו מסונן
לשמור במקפיא.

וכדור סורבה לימונענע או תות

מתכון בסיס לסורבה:

 1/2 כוס למיץ לימון ונענע קצוצה או כוס מחית תות מסוננת מוסיפים אותה כמות של סירופ סוכר

(להכנת סירופ סוכר: מרתיחים  ליטר מים עם קילו סוכר ומבשלים 5 דקות

, ומקררים היטב)

ומעבירים למקפיא

וזוכרים להקציף 

ולהקציף אותו במקצף יד פעמיים במהלך תהליך ההקפאה.


ככה זה נראה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה