זה שחוגגים פסח ולא אוכלים חמץ לא מהווה מספיק תירוץ לדלג על הפאי הנפלא הזה
אפשר גם בפסח, נטול קטניות וטעים טעים.
רכיבים:
לקלתית:
1 כוס קמח תפו"א
1 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס סוכר
שמן -בערך 1/2 כוס -מוסיפה לאט עד שמתקבל בצק נעים.
לצפות תחתית של תבנית עגולה כולל דפנות ומעבירים למקפיא לקירור
למלית:
1 קופסת רסק תפוחים
4 תפוחי גרנד קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
1 שקית סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
לזיגוג:
3-4 כפות ריבת מישמש חלקה
4 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
מורחים על הקלתית שכבה דקה מרסק התפוחים
מסדרים מעל את פרוסות התפוחים
מפזרים סוכר וניל, מטפטפים מיץ לימון
ולתנור ל- 50 דקות בחום 180 מעלות
בינתיים מכינים את הזיגוג -מחממים את הריבה והברנדי ומערבבים לקבלת ממרח חלק
בתום זמן האפיה מורחים על התפוחים מהריבה, מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות אפיה
שומרים במקרר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה