יום ראשון, 13 במאי 2018

עוגת גבינה מתכון חדש - אלא מה?

השילוב של עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן אהוב עלינו מאוד
המתכון הזה קסם לי כי הוא מז'אנר העוגות הכבדות יותר, אבל יש בו גם קצת אוריריות
מכיוון שיש בחגיגה גם קצף חלבונים
מתבסס על מתכון של קפה נואר


בסיס:

100 גר’ חמאה רכה
קורט מלח
60 גר’   סוכר
20 גר’ קמח שקדים
1 ביצה
160  גר’   קמח

אופן ההכנה:

בקערה של מיקסר עם וו “גיטרה” מניחים את הסוכר  וחמאה, מערבבים עד הומוגניות
מוסיפים את הביצים  ומלח אחת אחת ומערבבים לבלילה אחידה
מוסיפים את ההקמחים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים בתבנית עגולה 26
 מנקבים חורים במזלג ומצננים שוב
אופים בתנור מחומם מראש (175 מעלות) לרבע שעה או עד שהבצק זהוב בהיר מאוד
.
החומרים למילוי:


החומרים לגנאש:
120 גר’ שוקולד לבן
60 גר’ שמנת

880 גר’   גבינת שמנת 30%
120 גר’ שמנת חמוצה של פעם


60  גר’ סוכר
2 ביצים 
3 חלמונים
מעט קליפת לימון
40 גר’ קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
100 גר’ סוכר
חלבונים מ-3 ביצים

חומרים לציפוי:
2  שמנת חמוצה של פעם
2 סוכר וניל

•           לערבב הכול יחד בקערה
.
אופן ההכנה:

גנאש: ממיסים את השוקולד הלבן בתוך השמנת מערבבים לאחידות ומניחים בצד.

בתוך קערת מיקסר מערבבים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה עד למרקם חלק.

מוסיפים את הביצים ,חלמונים , הקורנפלור והסוכר לתערובת הגבינה והשמנת ומערבלים היטב.

מוסיפים את גרידת הלימון והווניל לתערובת הגבינה ומערבלים בלבד (ללא הקצפה) עד מרקם הומוגני.

מקפלים מעט ממסת הגבינה לגנאש (השוואת מרקמים)
 ומערבבים לתוך לתערובת הגבינה   עד שהתערובת אחידה.
 מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ומבריק, 
מקפלים מעט מתערובת הגבינה לתוך הקצף ומקפלים את הקצף למסת הגבינה מערבבים היטב עד לאחידות.

שופכים לתבנית עם תחתית הבצק הפריך האפויה
 ואופים בחום של 140 מעלות כ-70-75 דקות’.
כשמתקרר יוצקים את הציפוי ומעבירים למקרר







.








2 תגובות:

  1. שלום
    אני מאד נהנית מהאתר שלך.
    אני לא מוצאת מתכון של גלידת ווניל
    אשמח לקבל.תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. גלידת וניל במתכונת של פרפה ואז אין צורך להקציף תוך ההקפאה.
      מרתיחים 3/4 כוס מים עם 1/4 כוס סוכר ומקל וניל ומבשלים 5 דקות בסוף אפשר לגרד את גרגרי הוניל מהתרמיל לסירופ.
      מפרידים 4 ביצים,,מקציפים את החלמונים ומוסיפים את הסירופ הרותח מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
      מקציפים שמנת מתוקה עם 2 שקיות סוכר וניל
      מקפלים הקציפות יחד ומקפיאים.
      אפשר לגוון את הפרפה הבסיסי הזה עם מגוון תוספות אהובות

      מחק