יום רביעי, 6 ביוני 2018

עוגה בחושה עם מישמשים

עוגת פירות בקיץ זה כיף, מרענן
לפעמים אני קונה את הפירות ממש במיוחד להכנת העוגה, זה המקרה של מישמשים, העונה שלהם
כל כך קצרה וזו דרך נהדרת להנות מהם עוד קצת
את העוגה ניתן כמובן להקפיא.





רכיבים:

3 ביצים

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

כוס וחצי סוכר

כף תמצית וניל

150 גר’ מחמאה רכה

200 מ"ל מעדן וניל אלפרו

מיץ מחצי לימון

2 משמשים חתוכים  קוביות קטנות לערבב בבלילה

10 משמשים חצויים ומגולענים

אופן ההכנה

כדי לקבל עוגה אוורירית חשוב להקציף את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה
ואז להוסיף לאט קוביות מהמחמאה הרכה ולהמשיך להקציף עד שהקציפה הופכת אחידה למראה

 כעת מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים  כף אחרי כף מעדן אלפרו, תמצית וניל ומיץ לימון
ולבסוף  את הקמח המעורב עם אבקת האפייה 
להוסיף את המשמשים החתוכים לקוביות ולערבב קלות

להעביר לתבנית בגודל A4


לחצות  כל חצי מישמש לשנים ולסדר ע"פ הבלילה.




לטפטף מיץ לימון ולפזר מעט סוכר
לאפות בחום 170 מעלות כ-50 דק



  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה