יום רביעי, 29 באוגוסט 2018

בריסקט - צלי חזה בקר בדבש ותפוחים

מנה נפלאה לחג  משלבת את המוטיבים הקלאסיים
דבש ותפוח בשל הפרוסות הצרות שמתקבלות מנתח החזה
המנה יכולה להשתלב בכיף ליד מנת עוף נוספת


רכיבים:

נתח חזה בקר או צ'אך או כתף במשקל 1/2 1 קילוגרם
2 בצלים גדולים קלופים, חצויים ופרוסים דק
200 גרם צימוקים בהירים
2 תפוחים ירוקים  קלופים, חצויים וחתוכים לקוביות יפות
500 מ"ל מיץ תפוחים טבעי סיידר תפוחים או יין לבן או ציר ירקות / עוף
4-3 כפות דבש או סילאן (תלוי אם משתמשים בסיידר תפוחים או יין לבן. הסיידר מתוק יותר ולכן אם משתמשים בו יש להוריד מכמות הדבש או הסילאן)
1/2 כפית תימין יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מפלפלים וממליחים את נתח הבקר ומשחימים אותו במעט שמן ,היטב מכל צדדיו. 
מוסיפים לסיר את הבצל ונותנים לו להשחים מעט.
 מוסיפים את שאר הרכיבים ומביאים לרתיחה, 




מנמיכים להבה למינימום ומבשלים על האש או בתנור כ-4 עד 4.5 שעות. 
מדי חצי שעה הופכים את הנתח (כדי שכל הצדדים יספגו את הרוטב).



 מוציאים את הנתח מנוזלי הבישול ומעבירים לקירור. 
מצמצמים מעט את הרוטב, על מנת להסמיך טוחנים את התכולה, 
 כשהנתח קר (אפשר גם לעשות זאת יום למחרת) 
פורסים לפרוסות יפות של חצי ס"מ בעזרת סכין חדה.
 לפני ההגשה מאחדים את הפרוסות עם הרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים  יחד כחצי שעה.
 מניחים את פרוסות הצלי על צלחת הגשה ויוצקים עליהן מעט מהרוטב.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה