יום ראשון, 26 באוגוסט 2018

הצעת תפריט ועריכת שולחן לכבוד ראש השנה




 השנה החדשה בפתח ומלבד תפריט מקורי שמשלב מסורת עם חדשנות
אני תמיד מקפידה גם על שולחן ערוך למופת.
החג וסימניו מספקים מגוון רעיונות לעיצוב
רימונים, תפוחים, לבן זה הכי חגיגי וזהב כל כך יפה איתו






הפעם בחרתי במפה לבנה וחגיגית, 
הצבעים שהתווספו -זהב ואדום כיכבו ברימונים ותפוחים קטנים, 
ורדים אדומים בכמה צנצנות שקופות קטנות ונמוכות 
כדי שלא יפריעו לאורחים משני צידי השולחן



בחרתי באריזת דבש אישית,שעל כל אחת ברכה לשנה החדשה, 
גימיק חביב ,התפוח התווסף ממש לפני הסעודה




 לכל סועד מגילת הברכות


אחרי מגוון הסימנים




פתחנו בסעודה, מי שרצה -גפילטע פיש וכמובן ראש של דג
כל השאר נהנו

משיפודי סלמון,
טבלתי את קוביות הסלמון במרינדה פיקנטית
ולאחר מכן גילגלתי אותם בתערובת שומשום שחור ולבן
שיפדתי ולתנור לאפיה קצרה.


מרינדה:

1/4 כוס סויה
1 כף חרדל
5 כפות דבש
3 כפות שמן



לא תמיד חייבים להמציא את הגלגל
 וקצת מסורת לא תזיק לאף אחד במיוחד כשמדובר בחג עם משמעויות לרוב

ובנוסף המתכון הנהדר של אהרוני לנתחי עוף בדבש ושזיפים מיובשים

לתוספות:

אספרגוס -בישול מוקדם
בצלים סגולים קישואים וזוקיני אפונה חלוטה יין לבן, מעט סויה מלח


ירקות מאודים בניחוח שום ושקדים קריספיים







בקינוח אני אוהבת מגוון טעמים ומרקמים , ואותם הכי כיף להגיש זה לצד זה בצלחת מחולקת

הפעם בחרתי בטעמי שוקולד, תפוח וכדי להקליל את הקינוח כדור סורבה חמצמץ

מהשוקולד הכנתי סושי שוקולד טעים טעים,

קראמבל תפוחים שתמיד מנצח

 וסורבה לימון מנוקד ברימונים

זה פשוט מתכתב לי עם צבעי השולחן.







סושי שוקולד

מתחילים בהכנת בצק השוקולד, זה שמחליף את האצה

300 גר` שוקולד מריר
5 כפות גלוקוזה מחוממת קלות עם 3 כפיות מים

מלית:

400 גר' שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית הל


אופן ההכנה:

להכנת בצק השוקולד, ממיסים את  השוקולד המריר מערבבים לתוכו את הגלוקוזה החמימה
 לקבלת קרם שוקולדי סמיך וצמיגי.
מצננים היטב בטמפרטורת החדר לילה שלם (לא לוותר, זה חשוב).
מסירים את הבצק מהסיר, מספיגים אותו בנייר סופג להסרת שומניות ולשים היטב במשך כמה וכמה דקות,
עד שמתקבל בצק יציב, אלסטי ונוח לעבודה.
כעת מרדדים למלבן בגודל המתאים
מפזרים קוקוס קלוי ועוברים עם המערוך כך שהקוקוס ידבק היטב  לבצק
כעת הופכים את המלבן, מניחים בקצה אחד את גליל הגנאש הקפוא ומצפים היטב בבצק השוקולד
מחזירים למקפיא לשעה, ואז ניתן לפרוס לפרוסות.

ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת וההל מערבבים ומקררים
מעבירים  לנייר אפיה  ומפסלים מהגוש גליל ארוך וצר
מעבירים למקפיא

3 תגובות:

  1. מעולה אהבתי את השולחן הערוך ..
    ואת צורת ההגשה שיפודי הסלמון..
    שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה לכל בית ישראל אמן.
    לינדוש.

    השבמחק
  2. מקסים
    יש מתכון לסורבה לימון?

    השבמחק
    תשובות
    1. סורבה לימון - מערבבים סירופ סוכר (כוס מים עם כוס סוכר וסרט מקליפת לימון מבשלים חמש דקות ומקררים) עם 1/3 כוס מיץ לימון, מקפיאים ובמהלך ההקפאה מוציאים 2-3 פעמים ומקציפים את תכולת הקופסא.

      מחק