עוגת השיש :
העוגה האולטימטיבית ליד הקפה של שבת בבוקר, ולא רק
למרות זאת אני נוטה להכין אותה ,
כמו כל הבחושות שלי,פרווה.
השוס להשתמש בממרח שוקולד או בנוטלה
לצורך השיוש מקצר לי בעבודה והטעם? יותר ממצויין.
בקיצור יופי של עוגה להחזיק במקפיא
ולכן מככבת לא מעט אצלנו במטבח. פשוטה ומהירת הכנה, עסיסית ואהובה על כל בני הבית.
רכיבים:
(שתי תבניות אינגליש קייק)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר ׁׁ(מערבת גם סוכר וניל)
250 מ"ל שמנת צמחית
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
2-3 כפות ממרח שוקולד פרווה
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה.
מוסיפים את השמנת הצמחית והשמן וממשיכים להקציף
מורידים את מהירות ההקצפה למינימנלית
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד להטמעה
יוצקים 2/3 מהתערובת לשתי התבניות.
מוסיפים את ממרח השוקולד ל-1/3 התערובת הנותר,
מערבבים היטב ומחלקים לשתי התבניות מעל הבלילה הלבנה.
בעזרת מזלג מקפלים 2-3 פעמים ליצירת דוגמת שיש.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ- 35-40 דקות
חנהפ ..מה ניתן להחליף במקום שמנת צמחית..
השבמחקלא בטוחה שאפשר, השמנת בעוגה הזאת אינה משמשת רק נוזל אלא גם עוברת הקצפה. יש שטוענים שמצליחים להקציף את החלק הסמיך של קרם קוקוס, לא ניסיתי אז לא יודעת.
מחקחנה שלום,
מחקהכנתי ביום שישי.
במקום שמנת צמחית שמתי חלב סויה באותו נפח.
יצאה עוגה טעימה וקלה מאד להכנה.
תודה רבה לך.
תודה על העידכון, טוב לדעת
מחק