יום רביעי, 2 בינואר 2019

טעם הפרשת פרשת וארא

הסאגה של סיפור יציאת מצרים נמשכת גם בפרשת וארא

ה' נגלָה אל משה ומבטיח לו להוציא את בני ישראל ממצרַים. 
משה מדבר עִם העַם, אך בני ישראל עייפים מהעבודה הקשה, ולא מקשיבים לו. 
 גם משה חושש שלא יצליח בשליחות, וה' מחזק אותו ונותן לו אות. 
משה בן 80 ואהרון בן 83 כשהם באים לפני פרעה והחרְטוּמים. הם משתמשים באות שנתן להם ה' - 
המטֶה שלהם הופך לתנין ובולע את מטוֹת החרטומים שהפכו גם הם לתנינים.
פרעה עומד בסירובו,
 ואז באות על מצרַים עשר המכות. 
בפרשת וָאֵרָא מוזכרות שבע מתוכן: 
דם, צפרדע, כינים, ערוֹב (בעלי חיים מזיקים), דֶבר, שְחין (מחלת עור) וברד. 
אך אחרי כל מכה ומכה חוזר בו פרעה, וממָאֵן לשחרר את בני ישראל.

סיפור הפרשה הביא אותי להכין עוגת בצק עוגיות שהיא אמנם עוגה 
אבל גם קצת נוקשה שיתאים לרוח הסיפור
וכמובן בצורת לב
ועליה רמזים למכות המוזכרות בפרשה


מכת דם - קוביות ג'לי אדום
מכת צפרדע - צפרדע בזילוף
מכת כינים -מזרה שוקולד
מכת ערוב -  בעלי חיים ממתק גומי
מכת דבר -  סוכריות מתאימות
מכת שחין - שומשום שחור
מכת ברד - סוכריות מנטה שבורות וסוכריות ג'לי לבנות





ככה עוגת בצק העוגיות שלי נראית מבפנים





החלה שלי לפרשת וארא

חלה לשבת פרשת וארא

השבוע נקרא בפרשה על משה שמתחיל במשימה שניתנה לו ע"י הקב"ה ,

וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר בֹּא דַבֵּר אֶל פַּרְעֹה מֶלֶךְ מִצְרָיִם וִישַׁלַּח אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאַרְצוֹ.

משימה שבה הוא צריך לגרום לפרעה לשחרר את בני ישראל -עבדיו ולתת להם לצאת ממצרים.

וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה רְאֵה נְתַתִּיךָ אֱלֹהִים לְפַרְעֹה וְאַהֲרֹן אָחִיךָ יִהְיֶה נְבִיאֶךָ.

אַתָּה תְדַבֵּר אֵת כָּל אֲשֶׁר אֲצַוֶּךָּ וְאַהֲרֹן אָחִיךָ יְדַבֵּר אֶל פַּרְעֹה וְשִׁלַּח אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאַרְצוֹ. וַאֲנִי אַקְשֶׁה אֶת לֵב פַּרְעֹה וְהִרְבֵּיתִי אֶת אֹתֹתַי וְאֶת מוֹפְתַי בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם.

 

לשבת חלת לב מיוחדת

 

מתכון לחלה עם פוליש:

 בטוח שמעתם על לחמי מחמצת, אבל לחלקנו מחמצת זו טרחה וחלקנו לא מסוגלים להתמיד, אז נסו את החלה הזאת עם הבצק המקדים, שזה כמו מחמצת אבל בקטנה

 

 

רכיבים

 

למחמצת פוליש

 

200 גרם קמח לחם לבן 

200 מ"ל מים 

1/4 כפית שמרים יבשים 

 

 

לבצק

600 גרם קמח לחם לבן 

2 כפיות שמרים יבשים 

1 כפית וחצי מלח 

100 גרם שמן זית (כשליש כוס) 

2 כפות סוכר 

2 ביצים טרופות 

150 מ"ל מים פושרים 

 

לזיגוג

1 ביצה

 

 

אופן הכנה

 

מכינים את הפוליש

 

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב, עד ליצירת עיסה אחידה

 

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה

 

בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות

 

ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה

 

כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים

 

בטמפרטורת החדר

 

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב

 

מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית לפיזור אחיד שלהם בקמח

 

מוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה

 

 אחידה

 

לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה,

 

מוסיפים מעט קמח

 

מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון

 

נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי - שעתיים)

 

מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו

 

 

 

 קולעים צמות ארוכות משלוש רצועות ומעצבים את הצורה



 מברישים בחלמון טרוף עם 2 כפיות שמן

         ואופים בחום 175 מעלות כ- 25 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה