יום ראשון, 30 בדצמבר 2018

בורקס במילוי פטריות וחזה עוף

את המתכון הזה אפשר להתחיל מההתחלה, 
אבל הכי כיף לאסוף כל מיני קופסאות מיותמות במקפיא ולבנות מהן מנה ראשונה לתפארת
אז מה היה לי:
שארית של פטריות מוקפצות
שארית של מילוי עוף מטוגן של קרפלאך
וכמה כפות פירה תפו"א שאף אחד לא רצה לאכול.




רכיבים

1 חב' בצק פילאס
סלסלת פטריות שמפיניון +3-4 פטריות פורטבלה
כפית שום כתוש
2 בצלים
300 גר' בשר עוף טחון
מלח,פלפל שחור,טימין, פפריקה מתוקה
2 תפו"א מבושלים לפירה 
או שאם העצלות גוברת -תכינו מפירה מאבקה, בלאו הכי לא ממש מרגישים, זה רק לחבר את המילוי.

אופן ההכנה:

כדאי להכין את המילוי מראש כדי שיספיק להתקרר

פטריות:

להזהיב את השום במעט שמן
לחתוך את הפטריות למעין קוביות ולהקפיץ בשום עד שאין עוד נוזלים בחבת
לתבל במלח ,ומעט טימין

עוף:

לקצות את הבצלים, לטגן להזהבה במעט שמן, לתבל במלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור 
להוסיף את העוף הטחון ולהמשיך לטגן תוך כדי עירבוב והפרדה לפירורים
להניח להתקרר

כעת מערבבים את הרכיבים יחד עם הפירה
וממלאים





חותכים את הבצק לריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים כף גדושה מהמילוי



מחברים פינות נגדיות של הריבוע

מברישים בחלמון ביצה מעורב בכף שמן ומפזרים שומשום שחור

אופים בחום 200 מעלות כ- 35 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה