יום שלישי, 8 באוקטובר 2019

טעם הפרשה לפרשת האזינו

  בשבת הקרובה נקרא בפרשת האזינו
אם תפתחו את החומש תראו שהפרשה הזאת כתובה אחרת מכל הפרשות
שורות קצרות
כמו שיר
ואכן בפרשה - שירת האזינו
"האזינו השמים ואדברה
תשמע הארץ אמרי פי..."
משה ובני ישראל עומדים ממש לפני הכניסה לארץ ישראל, משה מחבר את השירה הזאת 
כדי להזכיר ולהזהיר  את  בני ישראל :את ארבעים שנות הנדודים במדבר
את כל הניסיונות, את חוסר הסבלנות לקשיים את התלונות וחוסר האמונה, את מה שיקרה בעתיד

שירת "האזינו" מדגישה את חשיבות הזיכרון:
 "זְכֹר יְמוֹת עוֹלָם, בִּינוּ שְׁנוֹת דֹּר וָדֹר. 
שְׁאַל אָבִיךָ וְיַגֵּדְךָ, זְקֵנֶיךָ וְיֹאמְרוּ לָךְ" (ל"ב, ד). 
לזכור את גדולתו של אלוהים ואת הטוב שעשה לבני ישראל, כי: 
"הֲלוֹא הוּא אָבִיךָ קָּנֶךָ, הוּא עָשְׂךָ וַיְכֹנְנֶךָ" (ל"ב, ו). 
לזכור את דאגתו של אלוהים לבני ישראל: דאגה ומסירות:
 "כְּנֶשֶׁר יָעִיר קִנּוֹ, עַל גּוֹזָלָיו יְרַחֵף" (ל"ב, יא).

משה מזהיר את בני ישראל שלא יהיו כפויי טובה:
 "וַיִּשְׁמַן יְשֻׁרוּן וַיִּבְעָט" (ל"ב, טו). 
משה חושש שכאשר בני ישראל יתבססו בארצם, יחיו בשקט, יקימו בתים ויתפרנסו בכבוד (כלומר – ישמינו מרוב נחת), הם ישכחו את אלוהים ו'יבעטו' בו. אלוהים בתמורה יכעס מאוד ויעניש אותם, או במילים של משה:
 "אַסְפֶּה עָלֵימוֹ רָעוֹת, חִצַּי, אֲכַלֶּה-בָּם" (ל"ב, כז). 
אבל אלוהים לא ישכח את עמו – כך מבטיח משה – הוא ינקום בפוגעים בהם:
 "אָשִׁיב נָקָם לְצָרָי, וְלִמְשַׂנְאַי אֲשַׁלֵּם"(ל"ב, מא).

שיר כמו שיר מנוגן בתווים ולכן בחרתי לנצל עודפי חלבון שהיו לי ולהכין תווים ממרנג

איך מכינים? 

בעקרון שוקלים חלבונים ושוקלים כפליים סוכר
משלבים עם אבקת סוכר

לי היו  4 חלבונים ששקלו 140 גר'
להם הוספתי 100 גר' אבקת סוכר
ועוד 180 גר' סוכר

מקציפים כ- 10 דקות לקצף נוקשה ומבריק
בינתיים מניחים נייר אפיה בתבניות התנור
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים  

מעבירים לתנור בחום 100 מעלות ל-3 שעות, 
מתי מוכן? כשהמרנג מתנתק בקלות מניר האפיה









חלה לפרשה 

לשבת בחרתי להכין לחמניות הקשורות לעולם המוסיקה
לחמניות תווים

רכיבים


1 כף מלח 

1 קילו קמח 

1 כף שמרים יבשים 

3/4 כוס סוכר 

2  ביצים 

2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל) 

1/2 כוס שמן 

מעט שמן ,ביצה להברשה 

  אופן הכנה

בקערת מיקסר מערבבים לפי הסדר:

 1
כף מלח, 1 קילו קמח, כף  שמרים יבשים, 3/4 כוס סוכר

מוסיפים 2 ביצים, 2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל), 1/2 כוס שמן  ולשים 10 דקות

מכסים במעט שמן  ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר מכוסה היטב)

 מעצבים את הצורה


מניחה לתפוח כשעה

 

למרוח בחלמון מעורב עם כפית שמן, לפזר שומשום

לאפות בחום 170 מעלות כ- 25 דקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה