יום ראשון, 13 באוקטובר 2019

ריבועי ריבה ופירורים


לעוגה הזאת יש היסטוריה ממש ארוכה, בפעם הראשונה נפגשתי בה כשהייתי בבי"ס
היינו תורניות במסעדה בבי"ס, כן כן פעם היה מטבח , בישלו אוכל לתלמידים ,
במקום הקיטרינג שמביאים היום לצהרונים בבתי הספר.
אז כן היו עובדות מיומנות והייתה מורה לכלכלת בית, ואנחנו התלמידות היינו הסו שפיות
מחברת המתכונים מאז עדיין קיימת ונדמה לי שהמתכון אפילו די דומה
בקיצור אלה העוגיות השבוע.



חומרים (לתבנית תנור)

450 גר' קמח (1/4 3 כוסות)
1 כוס' סוכר (3/4 כוס)
1 שקיק סוכר וניל
300 גר' נטורינה
1 כף גרידת תפוז
2 חלמונים
4 כפות מעדן אלפרו וניל

למלית
1 צנצנת ריבה איכותית בטעם שאוהבים - במשקל 350 גר'.
(אני השתמשתי בתפוזים)

אופן הכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות.
לשים את כל חומרי הבצק בקערת המערבל מלבד השמנת החמוצה. לערבל עם וו הגיטרה עד לקבלת פירורים.
להוריד מתערובת הפירורים שהכנו - כמות של 2 ספלים (400 גר').
להוסיף לתערובת הפירורים שנותרה בקערת המערבל ,4 כפות שמנת חמוצה ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
להניח נייר אפייה על גבי משטח עבודה ולפזר מעליו מעט קמח. להניח את הבצק ולרדד אותו לגודל של תבנית התנור (ללא שוליים) להעביר את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.
בעזרת מזלג לחורר מעט את הבצק (על מנת שלא יווצרו גבעות בזמן האפייה) ולמרוח מעליו את הקונפיטורה.
לפזר את הפירורים ששמרנו בצד מעל הקונפיטורה ולהכניס לאפייה בתנור לזמן של 30 דק' בערך עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב יפה.
לצנן היטב. להוציא את המאפה מן התבנית בעזרת נייר האפייה ובעדינות כדי שלא יישבר ובעזרת סכין לחתוך לריבועים בגודל שאוהבים.
לאחסן את החיתוכיות בקופסא אטומה ולהפריד בין השכבות בעזרת נייר אפייה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה