יום ראשון, 17 בנובמבר 2019

עוגת גבינה זברה

הכנתי כבר עוגה בחושה בצורת זברה
הוורסיה המשוכללת לעוגת שייש, כמובן.
ממש דיגדג לי לנסות להכין את זה בעוגת גבינה קרה
את הבסיס אפיתי וכל השאר קלי קלות


רכיבים:

תבנית 22

בסיס:
250 גר' בסקויטים טחונים
1/2 כוס פייטה
100 גר' חמאה

גבינה:

500 גר' גבינת שמנת
500 גר' גבינה 5%
1 כוס סוכר
כף תמצית וניל
1/2 כוס חלב
1 פודינג אינסטנט וניל
375 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
1 שקית ג'לטין+1/4 כוס מים

100 גר' שוקולד
2 כפות נוטלה

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבסיס, משטחים בתבנית כולל דפנות 


ואופים 15 דקות בחום 180 מעלות
מניחים להצטנן.

קרם גבינה:

מתפיחים את הג'לטין עם המים, ולאחר מכן מחממים במיקרו עד שהנוזל הופך צלול.
מקררים
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, מוסיפים את הפודינג ,הגבינות,החלב  והוניל .
מעבירים 2 כפות מהקרם לקערת הג'לטין שהתקרר מערבבים היטב ולאחר מכן מערבבים את תוכן הקערית עם קרם הגבינה
מחלקים את הקרם ל-2 קערות.
ממיסים את השוקולד עם 2-3 כפות מהחלב מערבבים היטב, מוסיפים לקערית 1-2 כפות מהקרם גבינה, מערבבים
ואח"כ מערבבים עם כל הקרם שבקערה. 
כעת יש לנו 2 קערות עם קרם גבינה מתחילים בהרכבה:
על הבסיס יוצקים כף גדושה מהקרם הלבן, 
במרכז "שלולית" הקרם הלבן מניחים כף גדושה מהקרם השוקולדי
וחוזרים על סדר הנחות הקרם עד שהקרמים מסתיימים













דופקים קצת את התבנית על משטח העבודה, כדי לשטח את העוגה
 ומעבירים למקרר לקירור של 12 שעות .

ניתן להכין את העוגה מראש ולשמור במקפיא
היא מצוינת גם חצי קפואה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה