יום רביעי, 13 בנובמבר 2019

מי שטרח בערב שבת... שבת שלום!





סעודת השבת , כבר התכוננתי לסלמון בתנור עם כלום עבודה
אממה ברגע האחרון נוספו סועדים וכבר לא היו לי די דגים
אז פילה אמנון אפוי הפעם במינימום השקעה
ויתרתי על רוטב, הלכתי על תיבול, לכמה שעות כך שהדג יספוג טעמים
יצא מיצויין




פילה אמנון בתנור

רכיבים:

6 פילה אמנון
מיץ לימון, מלח,פלפל שחור

תיבול:

2 כפות חרדל דיז'ון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה



לאפות 20 דקות בחום 190 מעלות




אנחנו כבר בסוג של סתיו   ומרק חם וטוב, מתחיל להישמע מתאים ,
הפעם:

מרק בצלים ושום

רכיבים:

4 בצלים
2 כרישות
1 ראש שום שלם
2 כפות קמח
5 כוסות ציר ירקות או מים עם 3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

אופן ההכנה:

קוצצים גס את הבצלים , 
שוטפים היטב את  הכרישות פורסים לטבעות
  מטגנים/מאדים ב- 2 כפות שמן זית על אש בינונית 
הבצלים צריכים להתבשל ולא לקבל צבע זהוב עד חום כך למשך כחצי שעה
מוסיפים את היין וממשיכים לבשל על אש בינונית-קטנה עוד כ- 45 דקות כדי שהבצלים יתרככו
במקביל מקפלים מראש השום את הקליפה החיצונית, מבלי להפריד את השיניים
צולים בגריל עד שמתרכך, כ- 20-30 דקות, מוציאים ומקררים
מוסיפים לסיר הבצלים את הנוזלים, מתבלים במלח, מעט פלפל שחור וטימין
מוסיפים גם את שיני השום הצלוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה, בחמש הדקות האחרונות מוסיפים את הקרם קוקוס, מתקנים טעמים..
טוחנים את תכולת הסיר




עוף ביין - קוק או ון





הפעם שלא צריך לדאוג שהאורז יצא אחד אחד



כרוב מאודה

מנת תוספת עדינה וטעימה
אפשר להכין ממנה סיר גדול ולהקפיא
כמה כיף שיש מה לשלוף מהמקפיא.

רכיבים:

1 בצל פרוס
1 כרוב פרוס 
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מזהיבים במעט שמן את הבצל הפרוס
מוסיפים את הכרוב, מנמיכים את הלהבה ומאדים כ- 10 דקות
נפח הכרוב יורד
כעת מוסיפים את היין, מתבלים וממשיכים לבשל כשעה עד שהכרוב רך
מתקנים תיבול







עוגת שוקולד חמימה וכדור גלידה 
הקינוח הכובש







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה