יום ראשון, 19 בינואר 2020

בחושה טעימה ויפה

לא לכל בלילה אפשר להצמיד פס קישוט מבלי שישקע לתחתית העוגה בסיום האפיה
הבלילה של העוגה הזאת, סמיכה מספיק כדי להחזיק את פס הקישוט במקום
כך שמתקבלת עוגה ממש יפה ולשם גיוון פס הקישוט מפירות יער ולא משוקולד
נסו ותהנו, ליד הקפה


רכיבים:

 (2 תבניות אינגליש קייק)

לבלילה:

200 גרם נטורינה רכה (מוציאים אותה מהמקרר כשעה לפני ההכנה)
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית  וניל
קורט מלח
100 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

למלית פירות יער

1/2 1 כוסות פירות יער (דובדבנים,דומדמניות,אוכמניות)
1/2 כוס מים
1/3 כוס סוכר
סרט מקליפת לימון

לקראמבל:

45 גרם נטורינה
45 גרם (3 כפות) סוכר
60 גרם (חצי כוס פחות 2 כפיות) קמח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת פירות היער
.
להכניס את כל הרכיבים לקלחת קטנה ולהביא לרתיחה
לבשל 5 דקות, לקרר
לטחון ולקרר

הקראמבל:

חותכים את הנטורינה לקוביות קטנות, מניחים בקערת מעבד המזון  מעבדים בכמה פולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
מכניסים למקרר

 להכנת הבלילה לעוגה.
.
מניחים בקערת המיקסר את הנטורינה הרכה והסוכר ומקציפים בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ולבנה יחסית, במשך 4-5 דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבל. בסוף מוסיפים גם את תמצית הוניל והמלח.
מוסיפים את המיץ תפוזים לסירוגין עם הקמח ומערבלים עד שהתערובת חוזרת להיות אחידה  נזהרים לא לערבל יותר מדי.

הרכבה:

משמנים את התבניות ובעזרת מרית מעבירים כרבע מהבלילה לכל אחת מהן. 
(יוצאת שכבה די דקה, וזה בסדר).
מערבבים לקערת פירות היער כף מהבלילה
ומורחים מעל הבלילה  ומשתדלים לפזר על פני כל   הבלילה, 
מורחים מעל הפירות היער את שאר הבלילה בעדינות. 
לא נורא אם הפטל קצת מציץ בכמה מקומות קטנים, התפיחה של הבצק תכסה את זה.
מוציאים את הקראמבל מהמקרר ומפזרים מעל שתי העוגות.
אופים את העוגות כ-30-35 דקות,בחום 170 מעלות 
עד שקיסם המוחדר באמצע התבנית יוצא נקי או עם פירורים עליו.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה