יום ראשון, 29 במרץ 2020

שולחן עורך - ליל הסדר 2019


אחרי שהתארגנו על העיצוב של שולחן החג
אנחנו מוכנים לתכנן את תפריט הסעודה
סעודת ליל הסדר היא סעודה מסורתית למדיי.
כל בית והמסורות שלו
אבל מודה ומתוודה, פה ושם שיניתי ממה שהורגלתי אצל ההורים ,
בעיקר מסיבות של דרישת הקהל.



הערב החגיגי מתחיל
 בקריאת ההגדה
שותים כוס או שתיים יין
הכרפס אצלנו זה תפו"א, בול מה שנחוץ להרגיע את הרעב ובהמשך
ממתק הערב:
החרוסת, תמיד משתדלת להכין ממנה שישאר
כי היא כל כך טעימה, עשויה מתפוחים מתוקים ,אגוזים קצוצים גס,
יין אדום מתוק ומתובלת בקינמון ואבקת ג'ינג'ר, כל זה בסנדביץ' עלה חסה



הכורך - "סנדביץ"  מצה במילוי שורש חזרת חריפה פותחת סינוסים 



ולסיום ביצה קשה במי מלח (מזכירה לכם, נסו לקנות ביצים קטנטנות)

אנחנו מוכנים ומזומנים לשולחן עורך 


סלטים בקטנה על השולחן: 




סלמון על מצע תלתלי חסה מתובלים בויניגרט מתקתק

סלמון הוא דג שיכול להסתדר עם מינימום תבלינים, 
בערך ההיצע שיש לנו בפסח (ללא קטניות וכיוצ"ב)

בחרתי לשדך לסלמון עשבי תיבול, פטרוזיליה וטימין לימוני שגדל לי בעציץ

רכיבים:

פרוסות פילה סלמון
שמן זית
חופן פטרוזיליה וטימין קצוצים
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

בתבנית חסינת אש לצקת 4-5 כפות שמן זית, חצי מכמות הירוקים ולהכניס לתנור בחום 230  מעלות
 ל- 2-3 דקות
לבזוק על הדגים מלח ופלפל שחור ולעסות היטב
להוציא התבנית מהתנור, להניח בה את נתחי הדג ולהחזיר ל- 5-6 דקות
להוציא, למרוח על הדגים את שארית עשבי התיבול עם קצת שמן
להחזיר לתנור לעוד 4 דקות
ממש לא צריך יותר, כשמוציאים, להניח פרוסות דקיקות של לימון
 ולהגיש על מצע תלתלי חסה מתובלים בוינגרט מתקתק

ויניגרט מתקתק:

3 כפות דבש
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 כפות מים
מלח 




מרק ירקות צח

זה, זה פטנט עולמי, תמיד בליל הסדר מככב מרק עוף, סיר גדול שמעמידה בערב החג
ותמיד יהיה עוד מרק, לצמחונית שבינינו
תמיד תהיה עבודה רבה בהכנה, בפירוק הסיר בגמר הבישול
התעסקות
ממש משהו שאני יכולה לחסוך לי, בדיוק בערב החג הכי עסוק שיש
את המרק הזה אפשר להכין בכיף יום קודם.
לגלות לכם סוד? 
את הירקות הנהדרים שהתבשלו במרק אפשר לקחת
ולהכין מהם קיגלעך קטנים מלאי טעם ולהגיש ליד המנה העיקרית.

רכיבים:

שמן זית
3 בצלים פרוסים
3 שורש פטרוזיליה כולל עלים
1 ראש גדול סלרי כולל הגבעולים
חצי חב' פטרוזיליה
6 גזר
3 עלי דפנה
4 שיני שום חצויים
2 גבעולי טימין
8 עלי בזיליקום
20 כוסות מים/ציר ירקות
מלח, 1/2 כפית כורכום,מעט פלפל שחור, מעט ג'ינג'ר יבש, 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף

אופן ההכנה:

שם המשחק - סבלנות
מתחילים באידוי/טיגון הבצלים בשמן זית  על אש קטנה, הבצלים מתרככים, מזהיבים מעט
מוסיפים את השורשים וממשיכים באידוי לפחות כ- 45 דקות
כעת מוסיפים את הנוזלים
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות נוספות
מסננים.




וכעת לעיקרית

כרעי עוף בפפריקה ושום

רכיבים:

8 כרעיים חצויים

מרינדה

15 שיני שום כתושים
2 כפות פפריקה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
10 כפות מים
2 כפות דבש

פטרוזיליה קצוצה - להגשה

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי המרינדה, למרוח את נתחי העוף 
לאפסן במקרר כמה שיותר שעות, אני מתבלת יום לפני האפייה.

לאפות בחום 200 מעלות כשעה מכוסה 
להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 15 דקות להשחמה
כשמוציאים מהתנור בוזקים פטרוזיליה קצוצה.





רוסטביף שפיץ צ'אך (פיקניה)

עוד רעיון מעולה, די בסגנון שגר ושכח , מתאים מאוד לערב חג
עמוס במשימות
את הנתח הזה קניתי בהמלצת הקצב ולא התאכזבתי

מתחילים בלהוציא את הבשר מהמקרר ולתת לו להגיע לטמפרטורת החדר, 
בזמן הזה גם מושחים את הנתחים ומעסים היטב שמן זית לתוך הנתח

5-7 שיני שום כתושים להניח בתבנית ומעליהם את נתחי הבשר
כך שהשומן פונה כלפי מעלה


מכניסים לתנור (לא טורבו) בחום 230 מעלות ל- 15 דקות
השומן צרוב
מוציאים, מנמיכים את החום ל- 170 מעלות

ציפוי:

כף פלפל שחור גרוס
כף מלח ים גס
כף רוזמרין טרי קצוץ
2 כפות שמן זית

להניח את הציפוי על נתחי הבשר


לאפות עוד כ- 40 דקות מכוסה ו- 15 דקות ללא כיסוי


כעת מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לבשר לנוח
כ- 15-20 דקות

זה הזמן לפרוס את הנתחים.




הבשרים הוגשו לצד פירה תפו"א
וקיגלעך ירקות

הקיגלעך היו מז'אנר אוכל לא זורקים
לאחר שסיננתי את מרק הירקות
נשארתי עם ערימת ירקות שורש מתובלת
כל שהיה צריך לעשות
למעוך לפירה גס
להוסיף 5 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
3 כפות שמן

ולתנור



אופים בחום 180 מעלות כ- 35 דקות





ולקינוחים
נאמנה להעדפות שלי
הלכתי על מגוון קינוחי ביס

תבניות מלבניות קטנות עם פאדג' שוקולד בעיטור מוס שוקולד
כוסיות פנה קוטה עם קולי פירות יער
פיננסיר אספרסו 




לפאדג'

200 גרם שוקולד מריר
1 כוס  שמן 
6 ביצים, מופרדות
1 כוס  סוכר
5 כפות  קמח תפוחי אדמה


למוס השוקולד והברנדי

200 גרם שוקולד מריר
2 מכלים (250 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה
1/2 כוס  סוכר
2 כפות ברנדי


אופן ההכנה



הפאדג'

בתבניות מלבניות קטנות ( 4.5X9 ס"מ)


ממיסים יחד את השוקולד והשמן  בסיר כפול או במיקרוגל.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר. 
ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, אבל לא נוקשה.
מוסיפים לקרם השוקולד את החלמונים ואת יתרת הסוכר ומערבבים היטב.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך קרם השוקולד. 
מנפים מעל את קמח תפוחי האדמה ומקפלים גם אותו לתוך הבלילה.
יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ-25 דקות, עד שפני העוגה נסדקים 
(חשוב שלא לאפות יותר מדי, כדי שהפאדג' לא יתייבש).
מקררים לטמפרטורת החדר.







מוס שוקולד וברנדי

ממיסים את השוקולד עם שמנת צמחית אחת בסיר כפול או במיקרוגל.
מקררים לפחות 8 שעות
מקציפים את השמנת הצמחית הנותרת יחד עם הסוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים את הגנאש  ואת הברנדי ומקציפים  למוס חלק ואחיד. 
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים את הפאדג'





כוסיות פנה קוטה עם קולי פירות יער



20 כוסיות קטנטנות 

רכיבים:


1/2 שקית (7 גרם) אבקת ג'לטין
2 כפות (30 מ"ל) מים
1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית
6 כפות (75 גרם) סוכר
סרט קליפה מתפוז

לציפוי:

4 כפות פירות יער קפואים
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
4 גר' ג'לטין מעורב ב-2 כפות מים




אופן ההכנה

ממיסים את אבקת הג'לטין במים ומשהים 10 דקות (או יותר), עד שהיא סופגת את הנוזלים.
בינתיים מרתיחים יחד את חלב הקוקוס, השמנת הצמחית והסוכר. מסירים מהכיריים, מוסיפים את תערובת הג'לטין ,מערבבים היטב מסננים.
יוצקים את הקרם לכוסות הגשה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
מערבבים את חומרי הציפוי ומביאים לרתיחה, את הג'לטין מתפיחים ומוסיפים, מסננים. 
מניחים 2 כפות מהציפוי ע"פ הפנה קוטה


פיננסיר אספרסו






20 תבניות מיני  מאפינס בקוטר 4 ס"מ

 רכיבים:

1/2 כוס  שמן 
10 כפות  סוכר
3/4 כוס  שקדים לבנים טחונים
4 כפות  קמח תפוחי אדמה
4 חלבונים
2 כפיות קפה נמס מומס ב-2-1 כפות מים חמים


אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-160 מעלות.
מערבבים את כל הרכיבים
לבלילה סמיכה ואחידה.
יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ-12 דקות, עד שפני המאפים מתייצבים ומזהיבים.
אפשר לעטר בפרוסות שקדים

מבוסס על מתכונים של אורן בקר עם התאמות שלי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה