יום רביעי, 1 באפריל 2020

ארוחת חג פסח

סיימנו עם ארוחת ליל הסדר, החשובה מבין ארוחות החג
אבל
מה אוכלים למחרת?
ומה אוכלים בשאר ימי החג הבאים עלינו לטובה?

הנה עוד תפריט חג שתוכלו לקבל ממנו רעיונות לסעודות החג שלכם, מזכירה
המתכונים שלי כשרים לפסח ללא קטניות

והתפריט:

סלטים תמיד יש לי, משתדלת להכין לפני החג קופסאות גדולות של סלטים עמידים
איזה?
פלפלים בתחמיץ
סלט כרוב וירקות
אלה הקבועים
אליהם יצטרפו לפי המצאי - סלט עגבניות שרי, למשל סלט מלפפונים והכל בפוסט סלטי הבית שלי

לפתיח

בלינצ'ס מטוגנים במילוי בשר טחון ברוטב פטריות 

רכיבים:


6 ביצים
2 כפות שמן
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס מים

מלח,פלפל שחור

מערבבים, יש לערבב בכל פעם כשלוקחים מהבלילה, היות ולקמח תפו"א  יש נטיה לשקוע.

ומטגנים חביתיות במעט שמן

מהכמות הזו מתקבלים כ-10 יח´. 

אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום יבש לקבלת בלינצ´ס ירוקים

מילוי:

300 גר' בשר טחון
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושים
מלח,פלפל שחור
2-3 כפות פירה תפו"א

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות שמן, מוסיפים את השום לדקה, מערבבים 
מוסיפים את הבשר הטחון
תוך עירבוב והפרדה לפירורים
כשכל הבשר הטחון השחים ונפרד לפירורים
מוסיפים את הפירה תפו"א, מערבבים 
ממלאים את החביתיות

טובלים כל חביתית בביצה טרופה ואח"כ בפירורי מצה מוזהבים
מתובלים במעט מלח ואבקת שום

מטגנים.


רוטב פטריות:

1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום
3-4 פטריות שמפיניון קטנות פרוסות
2 שקיות אבקת רוטב פטריות
1/2 1 כוסות מים
כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום והפטריות
מטגנים 1-2 דקות
מוסיפים את אבקת רוטב הפטריות
מערבבים היטב ואז יוצקים את המים לסיר
מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות
בסיום הבישול בוזקים לתוך הסיר את הפטרוזיליה הקצוצה.




הוסף כיתוב

לעיקרית:

פרגיות בבצלים

רכיבים:


10 פרגיות 

5 בצלים לבנים גדולים

4-6 בצלים ירוקים
כף כורכום
מלח 
שמן זית 

אופן ההכנה:


חוצים ופורסים את הבצלים הלבנים לפרוסות מחממים בסיר 1/4 כוס שמן זית. 

מוסיפים את הבצלים ומטגנים/מאדים על אש נמוכה, 

מדי פעם מערבבים, הבצלים אמורים להשחים יפה ולהגיר מעט נוזלים . 

כעבור חצי שעה , חותכים את הבצל הירוק למקטעים של 3-4 ס"מ ומוסיפים לסיר. 


מוסיפים את הכורכום והמלח ומערבבים. 
מבשלים כך עוד כרבע שעה ומניחים  את הפרגיות על הבצל. 



מבשלים כשעה, הפרגיות מתרככות 

אם רוצים לצמצם את  הרוטב אפשר לבשל ללא כיסוי בחצי השעה האחרונה. 





בפסח לא מוותרים לי על קציצות הכרישה

מה צריך?

1/2 1 ק"ג כרישה, לנקות מהעלים הירוקים, לחצות לאורך
ולפרוס במעבד מזון
את הכרישה שמים בסיר עם מים וכפית מלח
ומבשלים
כשעה, הכרישה מתרככת , מסננים ושומרים.

לבשר הטחון:

600 גר' בשר טחון
2 ביצים
מלח, פלפל
כרישה מסוננת
מערבבים היטב


צרים בזהירות קציצות, העיסה רכה, וזה בסדר
מטגנים להשחמה קלה.



מה ליד?







אין תגובות:

פרסום תגובה